Esenyurt'taki Yangın Olayı
Esenyurt'ta yer alan 33 katlı bir binada meydana gelen yangından etkilenen 11 kişi, tedavi gördükleri hastaneden taburcu olurken, 1 kişinin tedavisinin devam ettiği bildirildi.
Yangının Sebebi ve Müdahale Süreci
Yangın, Nazım Hikmet Bulvarı 2011 Sokak'taki binanın girişindeki elektrik panosundan kaynaklandı. Olayı öğrenen sağlık, polis ve itfaiye ekipleri hemen bölgeye sevk edildi. Yangın sırasında oluşan duman, binayı sararken, üst katlarda yaşayan bazı vatandaşlar panik içinde pencerelere yöneldi.
İtfaiye ekipleri, ilk müdahalede merdiven yardımıyla 5 kişiyi, aralarında bir çocuğun da bulunduğu, kurtarmayı başardı. Kurtarılanlar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü. Yangın söndürülürken, mahsur kalan diğer vatandaşların tahliyesi merdivenli sepet aracılığıyla gerçekleştirildi. Akşam saatlerine kadar süren çalışmalar sonucu, toplamda 15 kişi güvenli bir şekilde dışarı çıkarıldı.
Yetkililerden Açıklamalar
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, yangının elektrik kontağından dolayı çıktığını belirtirken, tahliye borularından dumanın tüm binaya yayıldığını ifade etti. Özer, "Yaklaşık 15 vatandaşımız hastaneye kaldırılmış, 100 civarında vatandaşımız da tahliye edilmiştir. Bircan kaybı yok." dedi.
İl Sağlık Müdürlüğü ise, yangının etkilediği 13 kişi için 9 ambulans, 1 UMKE timi ve acil sağlık personelinin sevk edildiğini açıkladı. Genel durumları iyi olan yangından etkilenen 11 kişi taburcu edilirken, 1 kişinin tedavisinin sürdüğü belirtildi. Sağlık Müdürlüğü, "Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadesinde bulundu.