Esenyurt belediyesinden muharrem ayında 18 bin kişiye aşure ikramı
Belediye ekipleri Yıldız Aşevi'nde hazırlanan aşureleri ilçe genelinde dağıttı
Esenyurt Belediyesi, Muharrem ayı kapsamında düzenlediği aşure ikramlarıyla ilçe sakinlerini aynı sofrada buluşturdu. Toplam 18 bin 125 kişilik aşure, belediye ekipleri tarafından hazırlandı ve dağıtıldı.
Yıldız Aşevi'nde hazırlanan aşureler, belediye kütüphanelerinde eğitim gören öğrencilere, belediye kreşlerinde eğitim alan çocuklara ve aşevinden düzenli faydalanan toplam 8 bin 125 vatandaşa ulaştırıldı.
Ayrıca Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantlar ve hizmet veren 4 mobil ikram aracıyla 10 bin vatandaşa aşure dağıtımı gerçekleştirildi.
Programda Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yeşil Aytulum Turgut, Esenyurt Haramidere Cemevi Başkanı Leyla Erdoğan Zafer ile belediyenin birim müdürleri hazır bulundu.
Etkinlik katılımcılarından Serkan Tenisan organizasyondan duyduğu memnuniyeti şöyle dile getirdi: "Burada 10 bin kişilik aşure dağıtımı gerçekleştiriliyor. Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Can Aksoy’a bu güzel organizasyon için şahsım ve tüm Esenyurt halkı adına teşekkür ediyorum".
Diğer katılımcı Şükran Güzel ise, "Allah razı olsun Sayın Başkanımızdan. İnsanların bir araya gelip aynı sofranın bereketini paylaşması çok güzel. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Değerlendirme: Muharrem ayı vesilesiyle yapılan aşure ikramları, yerel dayanışma ve paylaşma geleneğinin yaşatılmasına katkı sağlarken belediyenin lojistik organizasyonu aracılığıyla geniş bir hedef kitleye ulaşılmasını mümkün kıldı.
ESENYURT BELEDİYESİ, MUHARREM AYI DOLAYISIYLA İLÇENİN FARKLI NOKTALARINDA DÜZENLEDİĞİ AŞURE İKRAMLARIYLA BİNLERCE VATANDAŞI AYNI SOFRANIN BEREKETİNDE BULUŞTURDU. BELEDİYE EKİPLERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN TOPLAM 18 BİN 125 KİŞİLİK AŞURE, İLÇE GENELİNDE VATANDAŞLARA İKRAM EDİLDİ.