Eş-Şara'nın Riyad ziyareti
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile bir araya geldi.
görüşmenin gündemi:
Taraflar, iki ülke arasındaki ilişkiler ve taraflar arasındaki iş birliğinin çeşitli alanlarda güçlendirilmesi konularını ele aldı. Görüşmede ikili temasların genişletilmesine yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Ayrıca toplantıda bölgesel güvenlik ve istikrarın desteklenmesine yönelik atılabilecek muhtemel adımlar üzerinde duruldu; görüşme, bu çerçevede ortak yaklaşımların tartışıldığı bir platform sağladı.
heyet ve temasların önemi:
Başkan eş-Şara'ya ziyaretinde Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani eşlik etti. Resmi temasların kapsamı ve takip edilecek adımlar, tarafların ileriye dönük değerlendirmelerine bağlı olacak.
Bu görüşme, iki ülke arasındaki diplomatik temasların yeniden canlandırılmasına işaret ederken, tarafların ilerleyen dönemde atacağı adımların takip edilmesi bekleniyor.
SURİYE DEVLET BAŞKANI AHMED EŞ-ŞARA, SUUDİ ARABİSTAN’IN BAŞKENTİ RİYAD’A GERÇEKLEŞTİRDİĞİ RESMİ ZİYARET KAPSAMINDA SUUDİ ARABİSTAN VELİAHT PRENSİ MUHAMMED BİN SELMAN İLE BİR ARAYA GELDİ.