DOLAR
42,79 -0,19%
EURO
50,17 -0,13%
ALTIN
5.960,08 -0,02%
BITCOIN
3.654.746,61 -0,7%

Erzurum Ovası Güreşleri'nde Yunus Emre Yıldız Başpehlivan Oldu

EİT 2025 Turizm Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen güreşlerde Yunus Emre Yıldız, başpehlivanlık unvanını kazandı.

Yayın Tarihi: 10.08.2025 17:04
Güncelleme Tarihi: 10.08.2025 17:24

Erzurum Ovası Güreşleri'nde Yunus Emre Yıldız Başpehlivan Oldu

EİT 2025 Turizm Başkenti Erzurum Etkinlikleri Kapsamında Güreşler Yapıldı

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Türk Dünyası Turizm Başkenti Erzurum Koordinatörlüğü ile Yakutiye Belediyesinin işbirliğiyle düzenlenen "Erzurum Ovası Güreşleri" etkinliği, 210 güreşçinin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlik, merkez Yakutiye ilçesi Soğukçermik Mahallesi'ndeki alanda, davul ve zurna eşliğinde yapıldı.

Güreşlerde Başpehlivan Yunus Emre Yıldız Oldu

Güreş müsabakaları sabah saatlerinde başladı ve farklı kategorilerde gerçekleştirildi. İzleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Yunus Emre Yıldız, Eren Turhan Dursun'u yenerek başpehlivan unvanını kazandı. Dereceye giren sporculara madalyalarını Erzurum AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Öz takdim etti.

Erzurum’un Spor ve Turizm Potansiyeli

EİT Koordinatörü Muharrem Çığlık, AA muhabirine açıklamalarda bulunarak, EİT Türk Dünyası Turizm Başkenti Erzurum kapsamındaki programların büyük bir başarısını vurguladı. Şu ana kadar planlanan 55 programdan 38'inin tamamlandığını belirten Çığlık, güreş müsabakalarına katılan sporculara ve organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Çığlık, ayrıca Erzurum'un kış sporları ile sınırlı olmadığına dikkat çekerek, "Erzurum'un kış sporlarıyla beraber yaz sporlarında da, bu dağlarda ve yaylalarda birçok imkana sahip olduğunu Türkiye'ye duyurmuş olduk. Erzurum, spora ve turizme açık bir şehirdir. Palandöken'i, yaylaları ve doğal güzellikleri ile tüm branşlara kapı açmaktadır. Alt yapımız bu potansiyele hazır," ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Katılanlar

Etkinliğe; Erzurum Vali Vekili Mustafa Berk Çelik, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan, siyasi parti temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Türk Dünyası Turizm Başkenti Erzurum Koordinatörlüğü ile...

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Türk Dünyası Turizm Başkenti Erzurum Koordinatörlüğü ile Yakutiye Belediyesince, 210 güreşçinin katılımıyla "Erzurum Ovası Güreşleri" gerçekleştirildi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Türk Dünyası Turizm Başkenti Erzurum Koordinatörlüğü ile...

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Türk Dünyası Turizm Başkenti Erzurum Koordinatörlüğü ile Yakutiye Belediyesince, 210 güreşçinin katılımıyla "Erzurum Ovası Güreşleri" gerçekleştirildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı