Erzurum Horasan’da kayıp 17 yaşındaki çoban için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
Erzurum’un Horasan ilçesinde hayvan otlatırken kaybolan 17 yaşındaki Okan Koçu bulmak için devletin tüm imkanları seferber edildi. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları, Aras Nehri ve çevresindeki sarp arazide yoğunlaştırıldı.
Olayın gelişimi
Edinilen bilgilere göre olay, Horasan ilçesine bağlı Pirali Mahallesi Hiran Mezrası kırsalında meydana geldi. Sabah saatlerinde küçükbaş hayvanlarını otlatmak amacıyla mezraya çıkan Okan Koç’tan bir süre sonra haber alınamadı. Bölgedeki mesai arkadaşlarının yaptıkları aramalarda gence ulaşılamaması üzerine durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdiler.
Arama çalışmalarının organizasyonu
Gelen ihbar üzerine çalışmalar Erzurum Valiliği koordinasyonunda başlatıldı. Kısa sürede bölgeye yönlendirilen ekipler arasında AFAD arama kurtarma uzmanları, Jandarma asayiş ve komando timleri ile 112 Acil Sağlık personeli bulunuyor. Yetkili ekipler, zorlu arazi koşullarında görev yapıyor.
Arama alanı ve öncelikli bölgeler
Profesyonel kurtarma ekipleri, arama faaliyetlerini özellikle bölgeden geçen debisi yüksek Aras Nehri ile nehir yatağındaki sazlık alanlara odakladı. Kıyı şeridi ve engebeli arazide didik didik arama yapılıyor; ekipler, somut bir iz bulabilmek için koordineli ve aralıksız çalışma sürdürüyor.
Resmi inceleme ve bekleyiş
Olayla ilgili resmi makamların incelemesi devam ediyor. Bölgeden gelecek haberler yakından takip edilirken, yetkililer ve arama ekipleri sahadaki çalışmaları yoğun şekilde sürdürüyor. Gelişmeler kamuoyuna ilgili kurumlar tarafından duyurulacak.
(ERZ-AT)
17 yaşındaki kayıp çobanı arama çalışmaları devam ediyor