Erzurum'da Mini Dünya Kupası: Uluslararası Öğrenciler Kardeşlik İçinde Buluştu
Etkinliğin amacı ve katılımcılar
2026 Dünya Kupası'na sayılı günler kala, Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği ev sahipliğinde düzenlenen dördüncü Mini Dünya Kupası, eğitimlerine Erzurum'da devam eden uluslararası öğrencileri bir araya getirdi. Etkinlik, 'Dünya 5'ten büyüktür' sloganı ve sevgi, dostluk ve kardeşlik temasıyla gerçekleştirildi.
Turnuvada; Azerbaycan, Kırgızistan, Yemen, Somali, Tanzanya, Mısır, Afganistan, Suriye ile Orta Doğu, Güney Asya, Güney Afrika ve Batı Afrika'dan gelen öğrenciler yer aldı. Katılımcı profili, farklı coğrafyalardan gelen öğrencilerin kaynaşmasına zemin hazırladı.
Turnuva düzeni ve maçlar
Organizasyonda dört grupta toplam 12 takım mücadele etti. Grup aşamasını ilk iki sırada tamamlayan takımlar çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final etabında mücadele eden takımlar arasında Afganistan, Yemen, Batı Afrika, Orta Doğu, Güney Asya, Tanzanya, Kırgızistan ve Suriye yer aldı.
Maçlar, Olimpiyat Parkı'nda bulunan ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı halı sahada oynandı. Eleme usulü ilerleyen karşılaşmalarda Orta Doğu, Güney Asya, Afganistan ve Batı Afrika yarı finallere yükselerek önemli bir başarı gösterdi.
Sonuçlar ve ödüller
Yarı final mücadeleleri özellikle çekişmeli geçti. Üçüncülük maçında Afganistan ile Orta Doğu karşılaştı; maçı 6-5 kazanarak üçüncülüğü Orta Doğu takımı elde etti. Finalde ise turnuva boyunca yenilgisiz iki takımın mücadelesi olan Batı Afrika ile Güney Asya karşı karşıya geldi. Finali 4-3 kazanan Batı Afrika, kupanın sahibi oldu.
Ödül töreni ve organizasyon notları
Turnuvada ilk üçe giren öğrencilerin madalyalarını ve şampiyon takımın kupasını Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen takdim etti. Başkan Sekmen, öğrencileri kutlayarak madalyalarını verdi ve toplu fotoğraf çekimi ile organizasyon sona erdi.
Şampiyon takım kaptanı Liberyalı Abu Kemoh şu değerlendirmeyi yaptı: ’Harika bir turnuvayı geride bıraktık. Takım olarak iyi bir performans sergiledik ve sonunda şampiyon olduk. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Turnuvayı düzenleyen derneğimize, Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ertan Halit Aksakal hocamıza teşekkür ediyorum.’
Etkinlik, başlangıcından sonuna kadar kardeşlik ve dostluk atmosferinde geçti; öğrencilerin birbirlerini tanımasına, kültürel etkileşime ve sosyal bağların güçlenmesine katkı sağladı.
2026 DÜNYA KUPASINA SAYILI GÜNLER KALA ERZURUM'DA, ERZURUM ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERNEĞİNİN EV SAHİPLİĞİNDE MİNİ DÜNYA KUPASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ