Erzurum'da tarım trafiğinde güvenliği hedefleyen proje:
Erzurum'da tarım sezonunda yaşanan trafik risklerini azaltmak amacıyla başlatılan "Reflektörle Yol Al, Güvende Kal" projesi yoğun biçimde devam ediyor. Proje, özellikle gece ve sis koşullarında artan arkadan çarpma tipi kazaların önüne geçmeyi hedefliyor.
Çalışma, Erzurum Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülüyor ve tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu köy ve arazi yollarında uygulanıyor. Ekipler, güvenlik donanımının yaygınlaştırılması ve sürücü farkındalığının artırılması için sahada aktif rol alıyor.
römork montajı ve sürücü eğitimleri:
Trafik polisleri ve jandarma ekipleri, seyir halindeki veya uygulama noktalarında durdurulan traktörlerin römorklarına ücretsiz reflektör montajı gerçekleştiriyor. Montajın yanı sıra traktör sürücülerine doğru reflektör kullanımı, sarı çakar lamba bulundurma zorunluluğu ve temel trafik kuralları hakkında hem uygulamalı hem de teorik eğitimler veriliyor.
Bu uygulamalar, yol kenarında duran veya yavaş ilerleyen tarım araçlarının diğer sürücüler tarafından daha çabuk fark edilmesini sağlayarak kaza riskini azaltmayı amaçlıyor. Ekipler, montaj sırasında sürücülere reflektörlerin yerleşimi ve bakımına dair pratik öneriler sunuyor.
sürdürülebilir denetim ve toplumsal etki:
Yetkililer, trafikte güvenliğin toplumun ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak projenin hasat ve tarım sezonu boyunca kesintisiz sürdürüleceğini bildirdi. Sahada uygulamaya katılan sürücüler, yapılan çalışmadan memnuniyetlerini ifade ederek Erzurum Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.
Projenin kısa vadede görünürlüğü ve bilinç düzeyini artırması, orta vadede ise kırsal yollardaki kazaların sayısında azalma sağlaması bekleniyor. Yetkililer, benzer uygulamaların diğer tarım bölgelerine de örnek teşkil etmesini amaçlıyor.
ERZURUM’DA TRAKTÖR KAZALARININ ÖNÜNE GEÇMEK VE KIRSAL YOLLARDA TRAFİK GÜVENLİĞİNİ ARTIRMAK AMACIYLA BAŞLATILAN "REFLEKTÖRLE YOL AL, GÜVENDE KAL" PROJESİ KAPSAMINDA, TARIM ARAÇLARINA REFLEKTÖR MONTAJI VE SÜRÜCÜLERE YÖNELİK BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR.