Erzurum'da Gerek Barajı 255 milyon TL'lik yatırımla 4 bin 50 dekarı modern sulamaya kavuşturacak

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, Horasan Gerek Barajı'na 255 milyon TL yatırım yapılacağını, 4 bin 50 dekarın modern sulamayla buluşacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 02.09.2026 12:08
Güncelleme Tarihi: 02.09.2026 12:08

Erzurum'da Gerek Barajı 255 milyon TL'lik yatırımla 4 bin 50 dekarı modern sulamaya kavuşturacak

Erzurum'da Gerek Barajı 255 milyon TL'lik yatırımla 4 bin 50 dekarı modern sulamaya kavuşturacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Erzurum'un Horasan ilçesinde inşa edilecek Gerek Barajı için ayrılan yatırım tutarının 255 milyon TL olduğunu duyurdu. Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda projenin bölgenin tarımsal potansiyelini güçlendireceğini belirtti.

Projenin kapsamı:

Bilgilere göre baraj temelinden itibaren 42,5 metre yüksekliğe sahip olacak. Yapılacak tesisle birlikte toplam 4 bin 50 dekar tarım arazisi modern sulama sistemlerine kavuşturulacak; sulama altyapısının yenilenmesiyle arazilerin verimliliğinin artırılması hedefleniyor.

Modern sulama uygulamalarının yaygınlaşması, su kullanımında tasarruf sağlarken tarımsal üretimde sürekliliği ve kaliteyi destekleyecek. Proje, bölgedeki üreticilerin daha düzenli suya erişimini mümkün kılarak üretim planlamasını kolaylaştıracak.

Ekonomik ve üretim etkisi:

Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre Horasan Gerek Barajı'nın tamamlanmasıyla projenin ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 68 milyon lira ilave katkı sağlaması bekleniyor. Bu katkının bölge üreticilerinin gelirlerine ve yerel ekonomiye olumlu yansıması amaçlanıyor.

Bakan Yumaklı paylaşımında, "Dadaşlar diyarı Erzurum’da topraklar can suyuna, üreticimiz berekete kavuşuyor. 255 milyon TL yatırım bedeliyle Erzurum’a kazandıracağımız Horasan Gerek Barajı ile şehrimizin tarımsal potansiyelini zirveye taşıyacağız. Temelden 42,5 metre yüksekliğe sahip bu eser sayesinde 4 bin 50 dekar tarım arazisi modern sulama sistemleriyle buluşacak. Ülke ekonomisine her yıl 68 milyon lira ilave katkı sağlayacak proje, bölgemize, Erzurum’umuza ve üreticilerimize hayırlı, bereketli olsun" ifadelerine yer verdi.

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte bölgedeki tarımsal üretimin artırılması ve üreticilerin sürdürülebilir desteklerle güçlendirilmesi hedefleniyor.

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI, ERZURUM’UN HORASAN İLÇESİNDE HAYATA GEÇİRİLECEK GEREK...

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI, ERZURUM’UN HORASAN İLÇESİNDE HAYATA GEÇİRİLECEK GEREK BARAJI’NIN 255 MİLYON TL YATIRIM BEDELİYLE BÖLGENİN TARIMSAL ÜRETİMİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAĞINI AÇIKLADI.

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.