Erzurum'da Bakırcı Camii'nde hafızlık belgeleri verildi

Erzurum'da Bakırcı Camii'nde düzenlenen törende üç yıllık eğitimi tamamlayan 6 öğrenci hafızlık belgelerini aldı; programa yaklaşık 300 kişi katıldı.

Yayın Tarihi: 23.06.2026 13:08
Güncelleme Tarihi: 23.06.2026 13:12

Erzurum'da Bakırcı Camii'nde hafızlık belgeleri verildi

Erzurum'da Bakırcı Camii'nde hafızlık belgeleri verildi

Bakırcı Camii'nde üç yıllık eğitimin ardından altı öğrenci hafızlık belgelerini aldı. Tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla gerçekleştirildi ve program cemaat tarafından ilgiyle izlendi.

Tören ve katılımcılar

20 Haziran 2026 günü öğle namazı öncesinde düzenlenen mezuniyet programına; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Elen, İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Yakutiye İlçe Müftüsü Selim Şahin, Valilik Basın Müdürü Ahmet Polat, Ebu İshak Vakfı Başkanı Dr. Mahmut Yılmaz, Palandöken Kızılay Şube Başkanı Muhammed İkbal Çiçek, çok sayıda Diyanet görevlisi, STK temsilcisi ve yaklaşık 300 kişilik cemaat katıldı.

Eğitim, tilavet ve konuşmalar

Sultan III. Ahmet döneminde, 1720 yılında Erzurumlu Bakırcı Hacı Mustafa'nın vasiyetiyle inşa edilen Bakırcı Camii, Bakırcı Camii Müezzin-Kayyımı Mehmet Tebeşir öncülüğünde oluşturulan kursta eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin mezuniyetine ev sahipliği yaptı. Organizasyon ve sunuculuk görevini Bakırcı Camii İmam-Hatibi Ömer Turhan üstlendi.

Programda Kur'an-ı Kerim tilavetini Lalapaşa Camii İmam-Hatibi Ali Turhan ile Çat Müftülüğü Yarmak Mahallesi Camii İmam-Hatibi Abdurrahman Polat gerçekleştirdi. Yakutiye İlçe Müftüsü Selim Şahin selamlama konuşması yaptı; İl Müftüsü Yaşar Çapçı hafızlığın önemini vurgulayarak dua etti.

Mezunlar ve kapanış

Mezuniyet belgelerini alan öğrenciler: Abdussamet Karslı, Latif Karadaş, Erkan Uygur, Alperen Çelebi, İbrahim Harmandar ve Salih Çelik olarak kaydedildi. Tören sonunda mezunlara Yakutiye İlçe Müftülüğü ve hayırseverler tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Katılımcılara kavurma, pilav, tatlı ve ayran ikram edilen program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

ERZURUM'DA TARİHİ BAKIRCI CAMİİ'NDE HAFIZLIK EĞİTİMLERİNİ TAMAMLAYAN 6 ÖĞRENCİ İÇİN MEZUNİYET...

ERZURUM'DA TARİHİ BAKIRCI CAMİİ'NDE HAFIZLIK EĞİTİMLERİNİ TAMAMLAYAN 6 ÖĞRENCİ İÇİN MEZUNİYET TÖRENİ DÜZENLENDİ. 300 KİŞİNİN KATILDIĞI MEZUNİYET TÖRENİ KUR’AN-I KERİM ŞÖLENİNE DÖNÜŞTÜ.

ERZURUM'DA TARİHİ BAKIRCI CAMİİ'NDE HAFIZLIK EĞİTİMLERİNİ TAMAMLAYAN 6 ÖĞRENCİ İÇİN MEZUNİYET...

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.