Erzurum'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yağmura rağmen coşkuyla kutlandı

Erzurum'da 19 Mayıs törenleri yağışa rağmen Havuzbaşı'nda yoğun katılımla yapıldı; gösteriler, bando ve konuşmalarla program sürdü.

Yayın Tarihi: 19.05.2026 12:52
Güncelleme Tarihi: 19.05.2026 12:56

Erzurum'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yağmura rağmen coşkuyla kutlandı

Erzurum'da 19 Mayıs törenleri yağmura rağmen coşkuyla gerçekleştirildi

Erzurum'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, yağışlı havaya rağmen yoğun katılımla yapıldı. Törenler Havuzbaşı Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı ve Havuzbaşı Kent Meydanı'nda devam etti.

Program ve konuşma

Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmurun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Çakmur, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak istiklal meşalesini yakmasının 107. yıl dönümünü anmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. İl Müdürü, Erzurum İl Müdürlüğü olarak spor ve eğitimin birleştirici gücüyle gençleri yarınlara en donanımlı şekilde hazırlama kararlılığını vurguladı ve gençlere duyulan güvene değindi.

Gösteriler ve katılım

Törende Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bar Ekibi ile Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi gösteriler sundu; 9. Kolordu Komutanlığı Bando Takımı marşlar seslendirdi ve şiirler okundu. Zaman zaman yağan yağmura rağmen vatandaşlar, öğrenciler, sporcular ve protokol üyeleri törene yoğun ilgi gösterdi. Bazı katılımcılar şemsiye kullanırken pek çok kişi alandan ayrılmayarak kutlamalara eşlik etti.

Program, Erzurum'un geleneksel kutlama ruhunun yağışa rağmen sürdüğünü ve 19 Mayıs coşkusunun kentte geniş katılımla yaşandığını ortaya koydu.

ERZURUM'DA 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TÖRENLERİ, YAĞIŞLI HAVAYA RAĞMEN YOĞUN...

ERZURUM'DA 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TÖRENLERİ, YAĞIŞLI HAVAYA RAĞMEN YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

ERZURUM'DA 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TÖRENLERİ, YAĞIŞLI HAVAYA RAĞMEN YOĞUN...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.