Erzincan'da soğuktan bitkin düşen baykuş vatandaşlar tarafından kurtarıldı

Erzincan'da Halitpaşa Caddesi'nde soğuktan bitkin düşen baykuş, vatandaşlar tarafından yakalanıp ısıtıldı; yetkililere teslim edilerek rehabilite edildi ve doğal yaşamına bırakıldı.

Yayın Tarihi: 12.01.2026 07:13
Güncelleme Tarihi: 12.01.2026 08:15

Erzincan'da soğuktan bitkin düşen baykuş vatandaşlar tarafından kurtarıldı

Erzincan'da soğuktan bitkin düşen baykuş kurtarıldı

Vatandaş müdahalesi sonrası hayvan rehabilite edilip doğal yaşamına geri bırakıldı

Olay, dün akşam saatlerinde Erzincan'da, araç trafiğinin yoğun olduğu Halitpaşa Caddesi üzerinde gerçekleşti.

Cadde üzerinde yere konan baykuşu fark eden vatandaşlar, hayvanın uçamadığını ve soğuktan bitkin düştüğünü görerek güvenli bir şekilde yakaladı.

Baykuş, bir iş yerine alınarak ısıtıcının yanında bir süre bekletildi. Isınmasının ardından hayvan, yetkililere teslim edilerek rehabilite edildi.

Gerekli kontrollerin ardından soğuktan bitkin düşen baykuşun doğal yaşam alanına yeniden salındığı bildirildi.

ERZİNCAN’DA SOĞUKTAN BİTKİN DÜŞEN BAYKUŞ VATANDAŞLARIN DUYARLILIĞIYLA KURTARILDI

ERZİNCAN’DA SOĞUKTAN BİTKİN DÜŞEN BAYKUŞ VATANDAŞLARIN DUYARLILIĞIYLA KURTARILDI

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.