Erzincan'da Mayıs ayında Sakaltutan Geçidi'nde kar etkili oldu
Erzincan'ın yüksek kesimlerinde Mayıs ayında kar yağışı etkili oldu. Yaz mevsimine sayılı günler kala, Sakaltutan Geçidi nde görülen yağış, Erzincan-Sivas kara yolu üzerinde bulunan ve 2160 rakım a sahip geçitte arazi ve yol kenarlarını kısmen beyaza bürüdü.
Kent merkezinde ise aralıklı yağmur etkisini sürdürdü. İlkbahar mevsiminde karla karşılaşan sürücüler şaşkınlık yaşarken, bölgede hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyrettiği bildirildi.
Meteorolojik değerlendirme
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede, bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı; aralıklı yağmur ve sağanak yağışların görüleceği, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur beklendiği belirtildi.
Uyarı ve ulaşım
Açıklamada, yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğu vurgulanarak vatandaşların ve sürücülerin dikkatli ve tedbirli olması istendi. Yetkililer, özellikle yüksek rakımlı geçitlerde seyahat edeceklerin dikkatli planlama yapması ve gerekli önlemleri alması gerektiğini belirtti.
YAZ MEVSİMİNE SAYILI GÜNLER KALA, SAKALTUTAN GEÇİDİ’NDE KAR YAĞIŞI GÖRÜLDÜ. ERZİNCAN-SİVAS KARA YOLUNDA BULUNAN VE 2160 RAKIMA SAHİP GEÇİTTE ETKİLİ OLAN YAĞIŞ NEDENİYLE ARAZİ İLE YOL KENARLARI KISMEN BEYAZA BÜRÜNDÜ