Erzincan'da kış kartpostalı: Keşiş ve Munzur Dağları'nda kar, güneş ve sis

Keşiş ve Munzur Dağları'na yağan mevsimin ilk karı, güneş ve sisle birleşerek Erzincan'da kartpostallık manzaralar oluşturdu.

Yayın Tarihi: 25.11.2025 08:59
Güncelleme Tarihi: 25.11.2025 08:59

Erzincan'da kış kartpostalı: Keşiş ve Munzur Dağları'nda kar, güneş ve sis

Erzincan'da kış kartpostalı: Keşiş ve Munzur Dağları'nda kar, güneş ve sis

Erzincan'da doğa, mevsimin ilk karıyla birlikte benzersiz görüntüler sergiledi. Keşiş ve Munzur Dağları'na yağan mevsimin ilk karı, güneş ışığı ve yer yer oluşan sisle birleşerek kentte kartpostallık manzaralar oluşturdu.

Doğal görüntünün öne çıkanları

Dağ zirvelerinin beyaza bürünmesi, karın yamaçlarda oluşturduğu parıltı ve sis tabakasının dağları aşan görünümü, sahneyi masalsı bir görünüme kavuşturdu. Sabah saatlerinde Erzincan Ovası'nı kaplayan yoğun sis ile karla kaplı tepelerin bütünleşmesi tabloyu andıran bir atmosfer yarattı.

Göletler ve derelerin çevresinde biriken kar, bölgenin doğal zarafetini öne çıkarırken, güneş ışığının karla kaplı yamaçlardaki yansımaları ve sis arasından beliren dağ siluetleri fotoğrafçılara etkileyici kareler yakalama imkânı sağladı. Bu doğal oluşumlar, bölgeyi fotoğraf tutkunları ve doğa meraklıları için çekim merkezi haline getiriyor.

Hava tahmini

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bugün bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu; gece saatlerinde Erzincan’ın batı kesimlerinin aralıklı, karla karışık yağmurlu geçeceği, sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Bu manzaralar, kış mevsiminin sunduğu görsel çeşitliliği gözler önüne sererken, ziyaretçilere ve fotoğrafçılara dikkatli olma çağrısını da beraberinde getiriyor.

ERZİNCAN’DA KIŞ MASALI: KAR, GÜNEŞ VE SİS ŞEHRİ KARTPOSTALA ÇEVİRDİ

ERZİNCAN’DA KIŞ MASALI: KAR, GÜNEŞ VE SİS ŞEHRİ KARTPOSTALA ÇEVİRDİ

ERZİNCAN’DA KIŞ MASALI: KAR, GÜNEŞ VE SİS ŞEHRİ KARTPOSTALA ÇEVİRDİ

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!