DOLAR
42,69 -0,22%
EURO
50,14 0,02%
ALTIN
5.876,71 -0,42%
BITCOIN
3.949.458,69 -1,05%

Erzincan'da kar ve tipi nedeniyle Sakaltutan, Kızıldağ ve Ahmediye geçitleri ulaşıma kapandı

Erzincan'da yoğun kar ve tipi nedeniyle Sakaltutan, Kızıldağ ve Ahmediye geçitleri ile Erzincan-Sivas ve Erzincan-Gümüşhane yolları araç trafiğine kapatıldı.

Yayın Tarihi: 12.12.2025 08:40
Güncelleme Tarihi: 12.12.2025 08:40

Erzincan'da kar ve tipi nedeniyle Sakaltutan, Kızıldağ ve Ahmediye geçitleri ulaşıma kapandı

Erzincan'da kar ve tipi ulaşımı olumsuz etkiledi

Kapanan yollar ve nedenleri

Erzincan’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı, rüzgârın etkisiyle tipiye dönüştü. Yoğun tipinin etkisiyle Erzincan-Sivas ve Erzincan-Gümüşhane kara yolları araç trafiğine kapatıldı. Özellikle Sakaltutan, Kızıldağ ve Ahmediye geçitlerinde ulaşım kesintisi yaşandı ve güzergâhlarda uzun araç kuyrukları oluştu.

Çalışmalar ve yetkililerin incelemesi

Kontrol noktalarında görev yapan polis ekipleri, güvenlik nedeniyle sürücülerin geçişine izin vermiyor. Karayolları ekipleri söz konusu geçitlerde kar küreme ve tuzlama çalışmalarına hız vererek yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ile İl Emniyet Müdürü Zafer Baybaba, Erzincan-Refahiye Karayolu Sakaltutan mevkiinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı. Yetkililer, çalışmalara devam edildiğini bildiriyor.

Erzincan’da kar ve tipi nedeniyle iki ana yol ulaşıma kapatıldı

Erzincan’da kar ve tipi nedeniyle iki ana yol ulaşıma kapatıldı

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!