Erzincan'da 'Ebeler ve Hemşireler Haftası' etkinliği: Vali Aydoğdu sağlık çalışanlarıyla buluştu

Vali Hamza Aydoğdu, Mengücek Gazi Hastanesi'ndeki 'Ebeler ve Hemşireler Haftası' etkinliğinde sağlık çalışanlarını kutladı ve fedakârlıklarına teşekkür etti.

Yayın Tarihi: 13.05.2026 08:48
Güncelleme Tarihi: 13.05.2026 08:52

Erzincan'da 'Ebeler ve Hemşireler Haftası' etkinliği: Vali Aydoğdu sağlık çalışanlarıyla buluştu

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'Ebeler ve Hemşireler Haftası' kutlaması

Vali Hamza Aydoğdu sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Ebeler ve Hemşireler Haftası" dolayısıyla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

Programa İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ile Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız eşlik etti.

Vali Aydoğdu yaptığı konuşmada, hemşire ve ebelerin sağlık hizmetlerinin en önemli unsurlarından biri olduğunu vurguladı ve haftalarını kutladı.

Aydoğdu, sözlerine şu ifadelerle devam etti: "Sağlıkta her zaman en ön safta, büyük bir özveri ve sabırla görev yapan hemşirelerimiz ve ebelerimiz; sevginin, şefkatin ve fedakârlığın timsalidir. İnsan hayatına dokunan bu kutsal mesleği icra ederken gösterdiğiniz gayret her türlü takdirin üzerindedir."

Vali Aydoğdu, gece gündüz demeden görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Program, sağlık çalışanlarından oluşan koronun Erzincan türküleri seslendirmesiyle sona erdi.

Etkinliğin önemi

Bu tür kutlamalar, sağlık çalışanlarının mesleki motivasyonunu ve toplumsal görünürlüğünü artırma açısından önem taşır. Hemşire ve ebelerin hasta bakımında üstlendikleri rolün vurgulanması, hem kurum içi takdiri güçlendirir hem de sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlar.

Etkinlikte yapılan kutlama ve teşekkürler, sağlık çalışanlarının fedakârlığının kamuoyunda hatırlanmasına ve mesleğin değerinin yeniden takdir edilmesine hizmet etti.

MENGÜCEK GAZİ HASTANESİ’NDE "EBELER VE HEMŞİRELER HAFTASI" KUTLANDI

MENGÜCEK GAZİ HASTANESİ’NDE "EBELER VE HEMŞİRELER HAFTASI" KUTLANDI

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!