Ersin Çelik: 'Bir günde gazeteci olunmuyor' — 6. Medya Akademisi'nde 'Yeni Medya ve İnternet' semineri
Genç iletişimcileri sektörün deneyimli isimleriyle buluşturan 6. Medya Akademisi, bu hafta Yeni Şafak Gazetesi İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'i ağırladı. 'Yeni Medya ve İnternet' başlıklı seminerde Çelik, gazeteciliğin sahada kazanılan tecrübelerle şekillendiğini ve sabır gerektirdiğini belirtti.
Seminer ayrıntıları ve organizasyon
Medya sektöründe yer edinmek isteyen gençlere 6 yıldır kapı aralayan Esenler Medya Akademisi'nde düzenlenen dersler sürüyor. Etkinlik, Esenler Belediyesi, İletişim Platformu Derneği ve Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ortaklığında gerçekleştirildi. Katılımcılar Çelik'e soru yönelterek yeni medya uygulamaları ve internet haberciliğine dair merak ettiklerini öğrenme fırsatı buldu.
Çelik, mesleğe mutfaktan yetişme olarak tanımladığı bir yolculukla başladığını söyleyerek, 'Ben bu meslekte çıraklıktan yetiştim. Birden fazla meslek büyüğünden öğrendim gazeteciliği.' ifadelerini kullandı. 2007 yılında internet haberciliğine geçiş yaptım, dediği konuşmasında akademide dördüncü kez gençlerle bir araya geldiğini vurguladı.
Çelik, akademinin mezunları hakkında da bilgi vererek, 'Her sene yeni bir öğrenci topluluğuyla karşılaşıyoruz. Hem dersler yapıyoruz, hem muhabbet gelişiyor. Daha sonra da bir yerlerde mutlaka karşılaşıyoruz. Artık sektörde de karşılaşmaya başladık. Bu akademiden gazeteciliğe başlayan şu an haber peşinde koşan genç meslektaşlarımız var.' dedi.
Seminerin ana mesajını özetlerken Çelik, genç iletişimcilere yönelik tavsiyesini şu cümleyle aktardı: 'Bir günde gazeteci olunmuyor. Buraya gelmekle başlıyor aslında biraz hikaye.' Bu ifade, meslekte süreklilik ve deneyimin önemine dikkat çeken temel vurgu olarak öne çıktı.
GENÇ İLETİŞİMCİLERİ SEKTÖRÜN DENEYİMLİ İSİMLERİYLE BULUŞTURAN 6. MEDYA AKADEMİSİ, BU HAFTA GAZETECİ ERSİN ÇELİK’İ AĞIRLADI. "YENİ MEDYA VE İNTERNET" BAŞLIKLI SEMİNERDE ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELEN ÇELİK, GAZETECİLİĞİN EMEK, SABIR VE SAHADA EDİNİLEN TECRÜBEYLE ŞEKİLLENDİĞİNİ VURGULAYARAK "BİR GÜNDE GAZETECİ OLUNMUYOR" DEDİ.