Ermenistan meclisinde yeni dönem: Ruben Rubinyan başkan

Ermenistan Ulusal Meclisi'nde Ruben Rubinyan başkan seçildi; 91 milletvekili içinden 63 oyla lehine çıktı. Rubinyan, Türkiye'de Adana kebabını övmüştü.

Yayın Tarihi: 03.08.2026 14:24
Güncelleme Tarihi: 03.08.2026 15:18

Ermenistan meclisinde yeni dönem: Ruben Rubinyan başkan

Ruben Rubinyan meclis başkanlığına seçildi

Ermenistan Ulusal Meclisi bugün yeni başkanını belirledi. Türkiye ile normalleşme eski özel temsilcisi Ruben Rubinyan, yapılan oylama sonucu Meclis Başkanı oldu.

oylama ve sonuçlar:

Mecliste bulunan 105 milletvekilinden 91inin katıldığı oturumda, oylama sonucunda 63 milletvekili Rubinyan lehine oy kullandı; 28 milletvekili ise karşı oy verdi.

adaylık ve siyasi tablo:

Rubinyan, iktidardaki Sivil Sözleşme partisi tarafından aday gösterildi. Muhalefet oturumu kısmen boykot ederken, "Güçlü Ermenistan" partisi de Rubinyan'ın adaylığına itiraz edeceğini önceden açıklamıştı.

rubinyan'ın konuşması ve Türkiye anekdotları:

Seçilmesinin ardından kürsüye çıkan Rubinyan, destek verenlere teşekkür ederek sorumluluğunun farkında olduğunu vurguladı. Konuşmasında, "Adaylığımı desteklediğiniz ve lehime oy verdiğiniz için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu benim için en büyük onur ve bu kararın getirdiği sorumluluğun tamamen farkındayım. Sizi hayal kırıklığına uğratmamak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Muhalefetteki meslektaşlarım, bana oy vermemenizin ilişkimizde hiçbir anlamı yok. Tüm Parlamento Başkanı olmayı hedefliyorum" ifadelerini kullandı.

Rubinyan daha önce Meclis kürsüsünden Türkiye ziyaretinde tattığı yemekleri de anlatmıştı. O dönem mecliste, "Türkiye’de kebap yedim, Adana kebap. Çok hoşuma gitti. Enfes tadı vardı" sözleriyle Adana kebabını överek anı paylaştı. İskender hakkında ise, "İskender ise eğer yanına sos gelirse bambaşka oluyor. Lezzetli şeyler için oraya sık sık giderdim" dedi.

Seçim ve Rubinyan'ın sözleri, hem Meclis içindeki siyasi dengeleri hem de kişisel temasların siyaset üzerindeki yansımalarını gösteren bir tablo ortaya koydu. Rubinyan, tüm milletvekillerine hitap eden bir başkan olma sözü verdi.

Ermenistan’ın Türkiye ile Normalleşme Eski Özel Temsilcisi Ruben Rubinyan, Ermenistan Ulusal...

Ermenistan’ın Türkiye ile Normalleşme Eski Özel Temsilcisi Ruben Rubinyan, Ermenistan Ulusal Meclisi Başkanı seçildi. Rubinyan, Ermenistan Ulusal Meclisi’nde gerçekleştirdiği bir konuşmasında Adana kebabı unutamadığını söylemişti.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.