Ermeç apartmanı davasında duruşma eylül ayına ertelendi
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Ermeç Apartmanı'nda yaşamını yitiren 19 kişi ve yaralanan 5 kişiye ilişkin yargılama devam etti.
Dava süreci
Davada sanık olarak yer alan müteahhitler H.H.E. ve A.G., fenni mesul M.K. ile dosya evraklarında imzası bulunan dönemin belediye görevlileri A.Y., A.Ö. ve D.Ö. hakkında, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan açılan yargılama sürüyor.
Erteleme gerekçesi ve sonraki tarih
Mahkeme heyeti, dosya kapsamında talep edilen bilirkişi raporunun henüz mahkemeye ulaşmaması ve dosyadaki eksikliklerin giderilmemesi gerekçesiyle duruşmayı 9 Eylül 2026 tarihine erteledi. Duruşmaya taraf avukatları katıldı.
Ermeç Apartmanı, ilk depremde yıkılmış; olayda 19 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi yaralanmıştı.
ERMEÇ APARTMANI DAVASINDA DURUŞMA EYLÜL AYINA ERTELENDİ