Erken teşhise çağrı: Aydın Şehir Hastanesi'nden meme kanseri farkındalık etkinliği

Aydın Şehir Hastanesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı'nda kurduğu stantla vatandaşları erken teşhis ve düzenli taramalar konusunda bilgilendirdi.

Yayın Tarihi: 16.10.2026 10:25
Güncelleme Tarihi: 16.10.2026 10:25

Erken teşhise çağrı: Aydın Şehir Hastanesi'nden meme kanseri farkındalık etkinliği

Etkinlik ve amacı:

Aydın Şehir Hastanesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında 1-31 Ekim tarihleri arasında hastane girişinde bir farkındalık standı kurdu. Standta görevli sağlık çalışanları ziyaretçilere meme kanseri hakkında temel bilgiler verdi, bilgilendirici broşürler dağıttı ve erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Hedef kitleye yönelik vurgular:

Etkinlikte özellikle 40-69 yaş aralığındaki kadınların düzenli taramalara katılmasının önemi üzerinde duruldu. Yapılan bilgilendirmede, düzenli kontrollerin ve taramaların kanserin erken dönemde tespit edilmesi ve tedavi başarısının artmasındaki rolü açıklandı.

Hastane yönetiminin mesajı:

Aydın Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özlem Özbağçıvan ve hastane yöneticileri de standı ziyaret ederek çalışmalara eşlik etti. Hastane yönetimi, vatandaşlara sağlık kontrollerini ihmal etmemeleri çağrısında bulunarak erken teşhis ile tedavi sürecinde önemli farklar yaratılabileceğini vurguladı.

Standta verilen materyallerde tarama yöntemleri, tarama sıklığı ve şüphe durumunda izlenecek yollar hakkında bilgilere yer verildi. Etkinlik, toplumsal farkındalığı artırmayı ve daha fazla kişinin taramaya yönlendirilmesini amaçladı.

AYDIN ŞEHİR HASTANESİ'NDE MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI KAPSAMINDA KURULAN STANTTA VATANDAŞLARA...

AYDIN ŞEHİR HASTANESİ'NDE MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI KAPSAMINDA KURULAN STANTTA VATANDAŞLARA ERKEN TEŞHİS VE DÜZENLİ TARAMALARIN ÖNEMİ ANLATILDI

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.