Erken kış sürprizi: Tahpur yaylası eylülde karla kaplandı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki 3 bin 100 metre yükseklikteki Tahpur Yaylası, Eylül ayının ilk günlerinde beklenmedik kar yağışıyla beyaza büründü.

Yayın Tarihi: 08.09.2026 10:12
Güncelleme Tarihi: 08.09.2026 10:49

Erken kış sürprizi: Tahpur yaylası eylülde karla kaplandı

Tahpur yaylasında erken kış sürprizi

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içindeki Tahpur Yaylası, Eylül ayının ilk günlerinde beklenmedik bir kar yağışıyla karşılaştı. 3 bin 100 metre yükseklikteki alan kısa sürede beyaza bürünürken, yüksek kesimlerde kışı aratmayan manzaralar ortaya çıktı.

Yüksek kesimlerde hava hızla değişti:

Türkiye'nin en yüksek yerleşim yerlerinden biri olarak bilinen Tahpur Yaylası'nda etkili olan yağış, yayla genelinde kar örtüsü oluşturdu. Yağışın oluşturduğu görüntüler, bölge sakinleri ve ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi. Yayladaki işletme sahipleri, böyle erken bir kar yağışını beklemediklerini belirtti.

Yerelden uyarı ve görüşler:

Yayladaki işletme sahiplerinden Volkan Demirbaş, 'Eylül ayının başında bu kadar yoğun kar yağışını beklemiyorduk. Bir anda her taraf beyaza büründü. Tahpur’da hava şartları çok hızlı değişebiliyor. Hazırlıksız yakalandık ama ortaya çıkan manzara gerçekten muhteşem' şeklinde konuştu. Demirbaş, bölgenin yüksek rakımı nedeniyle hava koşullarının kısa sürede değişebildiğini vurgulayarak, yaylaya gelecek vatandaşların hava durumunu takip etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

RİZE’NİN ÇAMLIHEMŞİN İLÇESİ SINIRLARI İÇİNDEKİ 3 BİN 100 METRE YÜKSEKLİKTEKİ TAHPUR YAYLASI’NDA...

RİZE’NİN ÇAMLIHEMŞİN İLÇESİ SINIRLARI İÇİNDEKİ 3 BİN 100 METRE YÜKSEKLİKTEKİ TAHPUR YAYLASI’NDA EYLÜL AYININ İLK GÜNLERİNDE KAR SÜRPRİZİ YAŞANDI. YAYLADA ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI, HER YERİ BEYAZA BÜRÜDÜ.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.