Başkan Erkan Özkan Menderes’te Bölgesel İstişare Toplantısında Esnafla Bir Araya Geldi
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, duraklara bir buçuk yıllık çalışmalarını içeren dergiyi ulaştırmasının ardından bölgesel istişare toplantılarına hız kesmeden devam ediyor. Menderes ilçesindeki toplantı, salonun tıklım tıklım dolduğu bir katılımla gerçekleştirildi; toplantıda hem teşekkürler iletildi hem de sektörün öncelikli sorunlarına dair mesajlar paylaşıldı.
Toplantının açılışı ve hesap verme yaklaşımı
Toplantıya içten bir selamla başlayan Başkan Özkan, esnafa duyduğu güveni şu sözlerle dile getirdi: "İzmir Şoförler Odası’nın bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Birlik olduğu sürece bu camianın bileğini kimse bükemez." Özkan, bir buçuk yıllık görev sürecinin temas, görüşme ve girişimlerinin derlenerek bir dergi hâline getirildiğini hatırlatarak, "Biz bu dergiyi bir karne gibi hazırladık, notumuzu da siz vereceksiniz." diyerek esnafın değerlendirmesinin yol gösterici olacağını vurguladı.
Başkan Özkan ayrıca Karşıyaka ve Menderes’te sağlanan yoğun katılımın ekip için güç verici olduğunu belirterek, mazereti nedeniyle katılamayanları da gelmiş saydıklarını söyledi ve onlara teşekkür etti.
Korsan taşımacılıkla mücadele
Toplantının önemli bölümünü, Başkan Özkan korsan taşımacılık konusuna ayırdı ve sorunun yalnızca İzmir'de değil Türkiye genelinde büyüdüğünü belirtti. Özkan, dava sürecine ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Göreve gelir gelmez korsan taşımacılık davasına müdahil olduk. Beş duruşmadır oradayız. Bilirkişi raporu esnafın lehine. 19 Aralık’ta tüm Türkiye’ye müjde vereceğimize inanıyorum."
Özkan, korsanla mücadelenin sadece odaların çabasıyla sınırlı kalmadığını, federasyon ve konfederasyon düzeyinde de güçlü bir baskı oluşturduklarını ifade etti. Bu yaklaşım, davanın takip edildiğini ve kurumsal koordine ile sonuç alma hedeflendiğini gösteriyor.
Plaka artışına karşı yürütülen girişimler
Başkan Özkan, geçen yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 200 adet yeni S ve T plaka hazırlığına karşı yürüttükleri mücadelenin ayrıntılarını paylaştı. Özkan, "Dört ay boyunca UKOME’de derdimizi anlattık. Araç ihtiyacı olmadığını net biçimde izah ettik ve talep geri çekildi. Bu mücadele sizin desteğinizle kazanıldı." sözleriyle sektörün ortak itirazının karar üzerinde etkili olduğunu belirtti.
ÖTV muafiyeti ve araç yenileme düzenlemesi
ÖTV muafiyeti konusunun sürekli gündemde tutulduğunu söyleyen Özkan, Ankara temasları ve milletvekilleriyle yürütülen görüşmelerin takipçisi olduklarını belirtti. Ayrıca araç yenileme yaşının 9+3 sistemine çıkarılmasının esnaf için rahatlama sağladığını vurguladı: "2025 trafik ruhsatını alan herkes aracını 2028 sonuna kadar kullanabilecek. Bu hakkı birlik ve girişimlerimizle aldık."
Bu düzenleme, araç yenileme döngüsünü genişleterek kısa vadeli yatırım baskısını hafifletiyor ve esnafın mali planlamasında esneklik sağlıyor.
Genel kurul çağrısı ve kapanış
Toplantının sonunda yaklaşan genel kurula dikkat çeken Başkan Özkan, birlik ve güçlü katılım çağrısında bulundu: "11 Ocak 2026’da kongremiz var. Kongreler odaların düğünüdür. Ne kadar kalabalık olursak o kadar güçlü görünürüz. Eğer beni doğru buluyorsanız oyunuzu istiyorum; ama en önemlisi katılımınız. Sandıktan çıkacak güçlü mesaj, haklı olduğumuz her konuda elimizi daha da güçlendirecek."
Özkan, toplantıya katılanlara ve iletmiş oldukları iyi dilekler nedeniyle tüm esnafa teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
BAŞKAN ERKAN ÖZKAN, MENDERES İLÇESİNDE ESNAFLARLA BİR ARAYA GELDİ