Ereğli'de resmi törenlerle 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yılı, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı. Kutlama programı sabah saat 11.00'de Devrim Bulvarı'ndaki törenle başladı ve kamu kurumları ile vatandaşların katılımıyla sürdü.
Tören sunuculuğunu öğretmenler Sultan Civici ve Erkan Kılıçarslan üstlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos mesajı programda yer aldı.
Tören konuşmaları ve kültürel program:
Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı personeli tarafından günün anlam ve önemine dair konuşma Deniz Üsteğmen Mehmet Ospaklı tarafından yapıldı. Konuşmanın ardından Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Tuğba Turan, kahramanlık şiirini okudu.
Programda belediye ekiplerinin sunduğu halk oyunları gösterisi de yer aldı; bu bölüm katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü ve kutlamanın kültürel yönünü ön plana çıkardı.
Geçit töreni ve katılımcılar:
Kutlama programı, sabah protokol üyeleri ile askeri ve sivil erkânın çelenk sunma töreninin ardından Devrim Bulvarı'ndaki geçit töreniyle devam etti. Tören alanında sıralanan birlikler ve yerel gençlik grupları, halkın desteğiyle kortej oluşturdu.
Törenlere Karadeniz Ereğli Kaymakamı Fatih Yılmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Bando Albay Serkan Karakuş, Belediye Başkan Vekili Gökhan Günay, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Erbaş ve Adalet Komisyonu Başkanı Çelebi Tetik ile çok sayıda askeri erkan ve vatandaş katıldı.
Geleneksel uygulamalardan farklı olarak, Kaymakam Fatih Yılmaz törende araçla selam vermek yerine alana yaya olarak gelerek katılımcıları selamladı ve bayramlarını kutladı.
Tören, kortejin geçişi ve vatandaşların anma etkinliklerine katılımının ardından düzenlenen etkinliklerle son buldu; etkinlik boyunca hem resmi protokol unsurları hem de kültürel gösteriler öne çıktı.
SAYGI DURUŞU