Erdoğan ve Schoof telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Dick Schoof ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin bilgi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından paylaşıldı.
Görüşmenin gündemi
Taraflar, Türkiye ile Hollanda ikili ilişkileri yanında bölgesel ve küresel konuları ele aldı. Görüşmede, iki ülke arasındaki ortaklığın güçlenmesinden duyulan memnuniyet vurgulandı ve işbirliğini derinleştirecek adımların sürdürüleceği belirtildi.
Özellikle savunma sanayii başta olmak üzere ekonomik ve stratejik alanlarda yakın işbirliğinin önemine dikkat çekildi.
Erdoğan'ın ana vurguları
Erdoğan, Gazze'deki insani felaketin derinleşerek sürdüğünü ifade etti ve Netanyahu hükümetinin Gazze'nin tamamını askeri kontrol altına alma planının asla kabul edilemeyeceğini belirtti.
Ayrıca Erdoğan, Türkiye'nin Ukrayna-Rusya savaşının adil ve kalıcı bir barışla sona ermesi için çabalarını sürdürdüğünü ve İstanbul Sürecine ev sahipliği yapan Türkiye'nin gayretlerini devam ettireceğini vurguladı.
Görüşme, iki ülke arasında diplomasi kanallarının açık tutulması ve ortak çalışmalara devam edilmesi mesajını yineledi.