Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Erdoğan’dan kentsel dönüşüm mesajı: İstanbul’u yeniden inşa edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı"nda yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm projesiyle İstanbul’u depreme hazırlayacaklarını söyledi. Erdoğan, "İstanbul’u, Türkiye’nin ve dünyanın en güzel şehri yapmak için çalışacağız" dedi. Erdoğan, terör örgütüne de gereken cevabı vereceklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 23.12.2023 15:35
Güncelleme Tarihi: 23.12.2023 16:04

Erdoğan’dan kentsel dönüşüm mesajı: İstanbul’u yeniden inşa edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 400 bin konutun yapılacağını da müjdeledi. Erdoğan, Kuzey Irak’ta 6 askerin şehit edilmesine ilişkin, “Terör örgütüne göz açtırmayacağız. Irak’ın da Suriye’nin de kuzeyinde terör yuvalarını yok edeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı"nda konuştu.

Erdoğan, konuşmasında, Kuzey Irak’ta 6 askerin şehit edilmesine ilişkin terör örgütüne sert tepki gösterdi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ

Erdoğan, şunları söyledi:

''Dün Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütünün hain saldırısı sonucu 6 kahraman askerimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

‘‘KANLARIYLA ÖDEYECEKLER’’

Mehmetçiklerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak. Bölücü terör örgütüne göz açtırmayacağız. Irak’ın da Suriye’nin de kuzeyinde terör yuvalarını yok edeceğiz. Bu alçaklar, döktükleri kanın hesabını misliyle ödeyecekler, ödüyorlar. Pençe Harekatı bölgesi ile Suriye’nin kuzeyinde bugüne kadar 12 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarımız devam ediyor.‘’

erdoğan

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Erdoğan, konuşmasında, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 400 bin konutun yapılacağını da müjdeledi.

Erdoğan, "Kentsel dönüşümde Yarısı Bizden' adını verdiğimiz kampanyamıza İstanbullu kardeşlerimiz çok yoğun teveccüh gösterdi. Kampanyaya bugüne kadar 1 milyon 233 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldı. Yarısı Bizden kampanyasıyla toplamda 350 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kampanyamız kapsamında her bağımsız bölüm için toplamda 1,5 milyon liralık destek vereceğiz." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''İstanbul’da Yüzyılın Dönüşümü projesine başlıyoruz. Yarısı Bizden kampanyasıyla, vatandaşlarımıza 1,5 milyon TL’lik destek sağlayacağız. Bunun 100 bin lirası kira desteği, 800 bin lirası hibe, 700 bin lirası da faizsiz kredi şeklinde olacak.

‘‘DEPREME HAZIRLIK ZORUNLULUKTUR’’

Depreme hazırlık yapmak tercihten öte zorunluluktur. Hiçbirimizin depremi hafife alma gibi bir lüksü yoktur. Türkiye genelinde 31 milyon konuttan oluşan 36 milyon bağımsız bölüm bulunuyor. Bunların 6 milyonu şu anda risk altında. 2 milyonunun acilen dönüşmesi gerekiyor. 2012’de kentsel dönüşüm yasasını çıkardık. 2 milyon 200 bin bölümün dönüşümünü tamamladık.

‘‘İSTANBUL’DA 1,5 MİLYON KONUT DÖNÜŞTÜRECEĞİZ’’

TOKİ’nin öncülüğünde Türkiye’nin konut stokunu yenilemeye devam edeceğiz. İstanbul’da 600 bin bağımsız bölüm süratle dönüştürmek zorundayız. Hedefimiz 5 yıl içerisinde 600 bini acilen olmak üzere toplam 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü dönüştürmektir. İstanbul’da belirlenen rezerv alanlara 400 bin konut inşa ederek dönüşüm çalışmalarını hızlandıracağız. İstanbul genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları için toplamda 128 milyar lira tutarında kaynak kullandık. Bağcılar’da 371, Gaziosmanpaşa’da 1096, Tuzla’da 3 farklı noktada 1570 olmak üzere toplam 3 bin 37 konutun temellerini atıyoruz. Kentsel Dönüşüm Kanunu’na ilişkin muhalefetin iddiaları tamamen yalandır, tamamen iftiradır.‘’

- "YÜZDE 100 ANLAŞMAYA VARAN BAĞIMSIZ BÖLÜM SAYISI 71 BİNİ AŞTI"

Kalan yıllarda kredi maliyet oranının da TEFE'nin yarısı kadar olacağını aktaran Erdoğan, "Vatandaşımız alacağı bu 1,5 milyon liralık destekle inşallah evini yapacak, yeni yuvasında güvenli, huzurlu, mutlu bir şekilde oturacaktır." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kampanyaya başvurup yüzde 100 anlaşmaya varan bağımsız bölüm sayısının 71 bini aştığını kaydederek, "Yine başvuru yapıp yüzde 50 ve üzerinde mutabakat oluşan bağımsız bölüm sayısı ise 158 bine ulaştı. Bu insanlarımız da aralarındaki pürüzleri giderip, anlaşma sağlayabilirse kampanyadan faydalanma imkanına kavuşacaklardır." ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİM ÇAĞRISI

Erdoğan, konuşmasının sonunda, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin de çağrıda bulundu.

Erdoğan, şunları söyledi:

‘‘31 Mart çok önemli. İnşallah 31 Mart’ta İstanbul’un fetret devrini kapatacak, irtifa kaybına son verecek, hak ettiği hizmetlerle yeniden buluşacak. İstanbul’u AK Parti’nin belediyecilik anlayışıyla buluşturmak için sandığa gideceğiz. İstanbul’u, Türkiye’nin ve dünyanın en güzel şehri yapmak için çalışacağız. İstanbul’u, tarihine, kültürüne, medeniyetine yakışır bir şekilde yöneteceğiz. İstanbul’u, milletimizin gönlünde taht kurmuş bir şehir olarak yaşatacağız. İstanbul’u, yüzyılın dönüşümü projesiyle depreme hazırlayacağız. İstanbul’u, sizlerin desteğiyle, sizlerin duasıyla, sizlerin oyuyla inşa edeceğiz.’’