İzmir Şehir Hastanesi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki ay on binlerce sağlık çalışanı alımını açacaklarını belirtti.
Erdoğan tarafından yapılan açıklamada Şubat ayı içerisinde 35.000 sağlık personelinin kamuya dahil edileceği bilgisi verildi. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu. 2060 yataklı İzmir Şehir Hastanesi'nin İzmirlilere hayırlı olmasını temenni eden Erdoğan, İzmir'e yakışan bir eser olduğunu belirttiği İzmir Şehir Hastanesi yolları ile alakalı da açıklamalarda bulundu.
Yolların Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gerekliliğini belirten Erdoğan böyle bir durumun olmadığını, altyapı olarak da Ulaştırma Bakanlığı'nın devreye girdiğini sözlerine ekledi. Okulların %80'ini yeniden inşa ettiklerini belirten Erdoğan eğitim sistemini yeniden ayağa kaldırdıklarını belirtti.
Önümüzdeki ay içerisinde 15.000 hemşire ile 20.000 sağlık personeli alımı yapılacağını belirten Erdoğan ülke genelinde milyonlarca kişiye evde sağlık hizmetinin de devam edeceğini belirtti.