Erciyes Üniversitesi'nde 2025 yılı araştırma performans ödül töreni

ERÜ'de 2025 araştırma performans töreninde yüksek performans gösteren akademisyenlere teşekkür belgesi verildi; amaç araştırma ekosistemini genişletmek.

Yayın Tarihi: 23.06.2026 17:10
Güncelleme Tarihi: 23.06.2026 17:14

Erciyes Üniversitesi'nde 2025 yılı araştırma performans ödül töreni

Erciyes Üniversitesi'nde 2025 yılı araştırma performans ödül töreni

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından düzenlenen 2025 yılı Araştırma Performans Ödül Töreni, Kültür Sitesi'nde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, YÖK Üyesi ve ERÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oktay Özkan, M. Hakan Poyrazoğlu ve Prof. Dr. Cevdet Kırpık, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Narin, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Afşın Alper Cerit ve Dr. Oktay Musa Kayırga, senato üyeleri, fakülte dekanları ve akademisyenler katıldı.

Açılış konuşmaları

Rektör Prof. Dr. Fatih Altun konuşmasında üniversitenin araştırma ekosistemini genişletme hedefini vurguladı. Altun, "Geleneksel olarak yaptığımız bu programın her daim artarak devam etmesi, üniversitemizin kurumsal yapısı için de bence son derece önemli sonuçlar ortaya koymaktadır. Ama bizim asıl amacımız bu araştırma ekosistemini nasıl daha da genişletebiliriz. Çünkü burada çekirdek bir Ar -Ge süreçlerinde olan hocalarımızı biz her daim olumlu olarak görüyoruz. Bizim için her araştırmacımız, her akademisyenimiz gözümüzde aynı öneme sahiptir. Onların özlük haklarından tutun da süreçlerde ihtiyaçlar olduğu zaman bir araya gelip konuşabilmek de bizim en temel görevlerimiz arasındadır. Burada amacımız daha çok araştırmacıyı sisteme katabilmektir" dedi.

Ar-Ge park ve odak projeler

Araştırma Dekanı Prof. Dr. Gökmen Zararsız, Ar-Ge Park araştırma inovasyon kompleksinin tam kapasite çalışmaya devam ettiğini belirtti. Zararsız, "Üniversitemizin dinamikleri doğrultusunda iki yeni odak proje de başlatmış bulunuyoruz. Bunlardan biri disiplinler arası araştırma ekosistemini daha da genişletmek ve proje kültürünü yaygınlaştırmak. Diğeri ise ürün odaklı araştırma projeleri" ifadelerini kullandı.

Ödül töreni

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen törende 2025 yılı içinde çeşitli araştırma projelerinde yüksek performans gösteren akademisyenlere teşekkür belgesi takdim edildi. Etkinlik, üniversitenin araştırma motivasyonunu ve kurumsal kapasitesini güçlendirmeye yönelik bir adım olarak değerlendirildi.

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (ERÜ) TARAFINDAN '2025 YILI ARAŞTIRMA PERFORMANS ÖDÜL TÖRENİ'...

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (ERÜ) TARAFINDAN '2025 YILI ARAŞTIRMA PERFORMANS ÖDÜL TÖRENİ' DÜZENLENDİ.

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (ERÜ) TARAFINDAN '2025 YILI ARAŞTIRMA PERFORMANS ÖDÜL TÖRENİ'...

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.