Erciyes'te zirve tırmanışında dağcı uçurumdan düşerek yaşamını yitirdi

Erciyes'te Şeytan Deresi'nde rehber Hasan Ali Şahin 300 metre uçuruma düşerek yaşamını yitirdi, Hollandalı Wessel Westerhof donma riskiyle mahsur kaldı.

Yayın Tarihi: 19.10.2026 12:05
Güncelleme Tarihi: 19.10.2026 12:29

Erciyes'te zirve tırmanışında dağcı uçurumdan düşerek yaşamını yitirdi

Olayın gelişimi:

Kayseri'de Erciyes Dağı'na yapılan zirve tırmanışı sırasında rehberlik yapan Hasan Ali Şahin ile Hollandalı dağcı Wessel Westerhof birlikte yükseldi. Tırmanış esnasında 3 bin 400 metre yükseklikteki Şeytan Deresi mevkiinde Hasan Ali Şahin kayalıklardan yaklaşık 300 metre uçuruma düştü.

Kurtarma çalışmaları:

İhbar üzerine AFAD, JAK, UMKE ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, zorlu arazi ve iklim koşullarına rağmen dağcılara ulaşmak için yoğun çaba gösterdi.

Bölgeye ulaşan ekiplerin yaptığı ilk kontrollerde Hasan Ali Şahin'in hayatını kaybettiği, Hollandalı Wessel Westerhof'ün ise donma tehlikesi geçirdiği tespit edildi.

Tahliye ve son durum:

Kurtarma ekipleri, yaralı dağcıyı ve hayatını kaybeden dağcının cansız bedenini bölgeden alarak inişe geçti.

KAYSERİ'DE ERCİYES DAĞI'NA ZİRVE TIRMANIŞI SIRASINDA KAYALIKLARDAN UÇURUMA DÜŞEN DAĞCI HAYATINI...

KAYSERİ'DE ERCİYES DAĞI'NA ZİRVE TIRMANIŞI SIRASINDA KAYALIKLARDAN UÇURUMA DÜŞEN DAĞCI HAYATINI KAYBETTİ

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!