Erciş'te 1.600 m²'lik atölye 28 kişiye istihdam sağlıyor
Van'ın Erciş ilçesinde faaliyet gösteren mobilya üreticisi Yunus Çakar, memleketinde kurduğu atölye ile bölge ekonomisine doğrudan katkı veriyor. 2025 yılında Erciş Organize Sanayi Bölgesinde kurulan işletme, 1.600 metrekare kapalı alanda üretim yapıyor ve şu anda 28 kişiye istihdam sağlıyor.
yatırım ve üretim kapasitesi:
Çakar, 20 yıl önce başladığı mobilya üretim serüvenini büyüterek 2025'te fabrikasını faaliyete geçirdi. İşe 15 kişiyle başlayan atölyede bugün 15 kişi fabrikada, 13 kişi ise sahada görev yapıyor. Haftalık üretim kapasitesi olarak belirtilen verilerde, 'haftalık 4 blok, 20 daireden toplam 80 dolap' üretildiği ve bunların tırlara yüklenerek sevk edildiği ifade ediliyor; sahadaki ekipler ise kurulum ve montajı gerçekleştiriyor.
istihdam, bölgeye katkı ve gelecek planları:
Çakar, üretimin sadece Erciş ile sınırlı kalmayıp Erciş ve Van başta olmak üzere Doğu Anadolu bölgesine hizmet verdiğini; aynı zamanda ithalatın yanında ihracata yönelmeye yönelik projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti. '2025 yılında bu işletmeyi kurduk. 15 kişi çalışanla başladık şu anda 28 kişiyle işlem görüyoruz' diyen Çakar, yeni projelere atılacak imzalarla personel sayısını 50'ye çıkararak istihdamı artırmayı hedeflediklerini söyledi.
Atölyede çalışanlardan Yunus Çağrı Gürbüz ise OSB'deki yatırımların ilçede kalıcı istihdam imkanı yarattığını vurguladı: 'Daha önceleri birçok kez il dışına çalışmalara gidiyorduk. Şu anda olduğumuz Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımcıların, fabrikaların açılmasından dolayı çok güzel bir istihdam sağlanıyor ve iş imkanları çok artmaya başladı. Fabrikaları yapan yatırımcılara çok teşekkür ederiz. Daha dışarıya çıkmıyoruz. İlçemizde ailemizin yanında güzel bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.'
YUNUS ÇAKAR, 2025 YILINDA ERCİŞ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE MOBİLYA ÜRETİM ATÖLYESİ KURDU. BİN 600 METREKARE KAPALI ALAN ÜZERİNDE ÜRETİM YAPAN ÇAKAR, 15 KİŞİYLE BAŞLAMIŞ OLDUĞU İŞİNİ GELİŞTİREREK 28 KİŞİYE İŞ VE İSTİHDAM SAĞLADI.