Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Epstein'in fuhuş ağından DiCaprio, Cameron Diaz, Michael Jackson'ın ismi de çıktı!

Jeffrey Epstein'in 14-18 yaş aralığındaki reşit olmayan kız çocuklarından oluşturduğu fuhuş ağına dair davadan çok sayıda ünlünün ismi çıktı...

Yayın Tarihi: 04.01.2024 17:26
Güncelleme Tarihi: 04.01.2024 17:26

Epstein'in fuhuş ağından DiCaprio, Cameron Diaz, Michael Jackson'ın ismi de çıktı!

Kız çocuklarına cinsel istismar suçuyla gözaltına alınan ve bu süreçte hapishanede ölü bulunan Amerikan milyarder Jeffrey Epstein’in dava dosyasından çıkan isimler basın gündemine oturdu! Davada yer alan dosyalardan Bill Clinton, Donald Trump, Prens Andrew, Cameron Diaz ve Leonardo DiCaprio gibi çeşitli isimler çıktı… 

Peki olayların aslı ne? Bill Clinton, Donald Trump, Prens Andrew, Cameron Diaz ve Leonardo DiCaprio gibi isimler neden dava dosyasından çıktı? Jeffrey Epstein olayı nedir? 

ABD Bölge Hakimi Loretta Preska’nın aldığı kararla birlikte Jeffrey Epstein davasına ilişkin dosyalar kamuoyuna açıklandı. BBC tarafından yapılan yeni bir haberde dava dosyalarından ünlü isimlerin çıktığı bilgisi yer aldı. Yeni bilgilere göre İngiltere Kralı 3. Charles’ın kardeşi Prens Andrew, eski ABD Başkanları Bill Clinton ve Donald Trump, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, aktör Kevin Spacey, Naomi Campbell, Vera Wangi eski Norveç Başbakanı Thorbjorn Jaglang, Robert Kennedy Jr., Google kurucu ortağı Sergey Brin, CIA Direktörü William Burns, şarkıcı Michael Jackson, illüzyonist David Copperfield, avukat Alan Dershowitz, Cameron Diaz, Leonardo DiCaprio ve eski New Mexico Valisi Bill Richardson gibi isimler de dava dosyasında bulunuyor.

epstein

Dava dosyaları halka açıldı! 

Halka açılan dosyalara göre 2001 yılında Epstein’in Manhattan’da yer alan dairesinde Joanna Sjoberg'ün, Prens Andrew tarafından taciz edildiği gerekçesiyle ifade verdiği ortaya çıktı. Prens Andrew ise bu iddiayı reddetti. Cinsel taciz mağdurlarının çok büyük bir kısmının isminin gizli tutulduğu davada, Clinton ve Trump’a ismi yer alsa da herhangi bir suçlama yöneltilmediği öğrenildi. 

Dosyalarda Sjoberg, Bill Clinton’ı genç kadınlardan hoşlanmakla suçladı. Ayrıca, Epstein’in mekanlarına gitmeden önce eski ABD Başkanı Trump’la konuştuğu iddia edildi. Sjoberg, Micheal Jackson ve David Copperfield gibi ünlülerle Epstein aracılığı ile tanıştığını kaydetti.  

Bir diğer Epstein mağduru Virginia Guiffre’nin de eski New Mexico Valisi Bill Richardson ile cinsel ilişkiye zorlandığı iddiası ele alındı. Epstein’in güvenlik görevlisi Alfredo Rodriguez’in de fuhuş yapanlara vermek için sürekli nakit taşıdığı bilgisi dosyada yer aldı. 

Konuyla ilgili iddialar üzerine Bill Clinton’un temsilcileri, eski başkanın bu suçlar hakkında bilgisi olmadığını savundu. 

Kız arkadaşı yardım etmiş

jeffrey

Öte yandan Epstein’e yardım etmekten suçlu bulunan kız arkadaşı Ghislaine Maxwell’in avukatları, Clinton’un Epstein’in adasını ziyaret etmediğini kaydetti. Ziyaret etmiş olsaydı İstihbarat Servisi’nin bundan haberi olacağını savundu. 

Jeffrey Epstein olayı nedir? 

Jeffey Epstein, 14-18 yaş aralığındaki kız çocuklarına cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturma suçlarıyla yargılanıyordu. Tutuklu olduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi’nde tutulan ünlü isim, 10 Ağustos 2019’da hapishanede ölü bulunmuştu. 

Ortaya çıkan olaylara ve davaya göre Epstein, kız arkadaşı Ghislaine Maxwell’in yardımıyla bazı zenginler, ünlüler ve devlet görevlileri için 18 yaşından küçük kız çocuklarını fuhuşa zorluyordu. Fuhuş tuzağına çekilmesi organizasyonunda Epstein’e yardım eden Maxwell de yine yargılama sonrasında suçlu bulunmuştu. 

Bir diğer yandan mağdurlardan Virginia Guiffre de kendisi 17 yaşındayken Prens Andrew’un New York ve Londra’da tacizine uğradığını kaydederek 2021’de şikayetçi olmuştu. Davada Prens’in onun reşit olmadığını bildiği halde cinsel tacizde bulunduğunu kaydetmişti.