Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bazı önemli kararlar aldı. Kurum, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren belirli dağıtım lisansı sahibi şirketlerin avans ödemelerine ilişkin erteleme uygulayacağını duyurdu.
EPDK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararı ile birlikte, 31 Aralık 2023 tarihine kadar, olağanüstü hal duyurularının yapıldığı veya afet bölgesi olarak ilan edilen şehirlerde yer alan dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilere, görevli tedarik şirketlerine ve Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile bağlantılı tedarik şirketlerine ait avans ödeme bildirimlerinin ilgili fatura döneminin son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verildi.
Bunun yanı sıra, bu süreçte piyasa işletmecisi ve piyasa katılımcılarına temerrüt faizi uygulanmayacak. Söz konusu Kurul kararı 1 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.