Enduro şampiyonasının finali Tendürek'te 'Terörsüz Türkiye' pankartıyla başladı
Ağrı etabında final mücadeleleri başladı
Türkiye SKIL Enduro ve ATV Şampiyonası'nın Ağrı etabında final heyecanı başladı. Organizasyona Türkiye’nin 22 ilinden gelen 121 sporcu katılıyor ve mücadeleler, bölgenin zorlu doğal parkurlarında sürüyor.
Yarışlar, Diyadin Kanyonu ve Tendürek Dağı parkurlarında yapılıyor. Organizasyon, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ağrı Valiliği himayelerinde, Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenleniyor.
Sporcular, Adana'dan Trabzon'a, İstanbul'dan Rize'ye kadar çeşitli illerden Ağrı'ya gelerek doğal etaplarda kıyasıya yarışıyor. Şampiyona, farklı şehirlerden gelen sporcuları aynı hedef etrafında buluşturarak sporun birleştirici yönünü öne çıkarıyor.
Final günü mücadeleleri Diyadin Kanyonu'nun parkurlarında başladı. Günün dikkat çeken anlarından biri de Tendürek Dağı'nda gerçekleşti: özel etap öncesinde sporcular, yaklaşık 3 bin 500 rakımda 'Terörsüz Türkiye' pankartıyla start aldı.
Yarışlar, Tendürek Dağı'nın sarp etaplarında sonlanacak. Organizasyonun, sportif rekabetin yanı sıra Ağrı’nın doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı sunması ve bölgede spor turizminin gelişmesine destek olması hedefleniyor.
TÜRKİYE'NİN 22 İLİNDEN GELEN 121 SPORCU, DİYADİN KANYONU VE TENDÜREK DAĞI'NIN ZORLU PARKURLARINDA MÜCADELE EDERKEN, YARIŞIN STARTI 3 BİN 500 RAKIMDA "TERÖRSÜZ TÜRKİYE" PANKARTIYLA VERİLDİ.