Endonezya, İsrail'in Saldırılarının Altını Çizdi

Endonezya, İsrail'in bölgede gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, barışın önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 16.10.2024 17:41
Güncelleme Tarihi: 16.10.2024 17:41

Endonezya, İsrail'in Saldırılarının Altını Çizdi

Endonezya'dan Sert Tepki

Endonezya, Devlet Başkanı Joko Widodo aracılığıyla, İsrail'in Gazze, Lübnan ve Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) üzerindeki saldırılarını güçlü bir şekilde kınadı. 20 Ekim'de görevi devretmeye hazırlanan Widodo, uluslararası ilişkilerde barışın korunmasının önemini vurguladı.

Barış ve İstikrar Vurgusu

Devlet Başkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada, Widodo, UNIFIL'e gerçekleştirilen saldırıların "kabul edilemez" olduğunu belirtti. Söz konusu saldırılar, 13 Ekim'de Lübnan'daki UNIFIL tesislerine yönelik bir baskınla daha da tırmandı.

Saldırılardan Etkilenenler

İsrail ordusunun, 10 Ekim tarihinde bir gözlem kulesini hedef alarak yaralanmalara yol açtığı, buna ek olarak 8 Ekim 2023’ten bu yana Lübnan'da düzenlenen saldırılar sonucunda 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplamda 2 bin 350 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmektedir.

Gazze'deki Kaybılar

Öte yandan, 7 Ekim 2023'ten itibaren Gazze Şeridi'ne düzenlenen bombardımanlarda ise yaklaşık 17 bini çocuk ve 11 bin 378'i kadın olmak üzere toplamda 42 bin 409 Filistinli yaşamını yitirdi, 99 bin 153 kişi de yaralandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı