Endonezya, Filistin'e yönelik 200 milyon dolarlık insani yardım kampanyasını resmen başlattı. Endonezya Dışişleri Bakanlığı, Endonezya Ulema Konseyi (MUI) ve Ulusal Zekat Ajansı (Baznas) işbirliğiyle gerçekleştirilen bu kampanya, ülkenin Filistin'e olan desteğini pekiştirmeyi amaçlıyor.
Antara News’te yer alan habere göre, Endonezya Dışişleri Bakan Yardımcısı Anis Matta, kampanyanın başlatılmasıyla ilgili olarak düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamada, yaklaşık 200 milyon dolar değerindeki bağışların Filistin'e ulaşacağını duyurdu.
Matta, yardım kampanyasına çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katıldığını belirterek, bu girişimin, Filistin'e yardım dağıtımı üzerine yapılan üç aylık diyalogların bir neticesi olduğunu ifade etti.
Kampanyanın üç ana hedefinin olduğunu dile getiren Matta, bunlar arasında ateşkes döneminde acil yardım programı, Gazze'nin yeniden inşası ve Endonezya'nın bölgedeki varlığını temsil eden sembolik bir yapının inşası yer aldığını söyledi.
200 milyon dolarlık toplama hedefine ulaşma hususunda umutlu olduğunu vurgulayan Matta, sivil toplum kuruluşlarının bu hedefe ulaşmak için zaten önemli bağışlar topladığını bildirerek, kampanyanın Ramazan ayı içerisinde başlayacağını belirtti.
Endonezya Dışişleri Bakanlığı, yardım toplama sürecinin ne kadar süreceğine dair ise henüz bir bilgi vermedi.