Endonezya'da düşen helikopterin enkazına ulaşıldı
1 Eylül tarihinde Güney Kalimantan'dan kalkan ve Palangkaraya'ya gitmekte olan helikopter, kalkıştan 8 dakika sonra hava kontrol merkeziyle bağlantısını kaybetmişti. Arama kurtarma çalışmaları sonucu, helikopterin enkazına Borneo Adası sınırları içinde ulaşıldı.
Kaza bölgesinde tespit edilen bulgular
Yetkililer, Kotabaru bölgesinde bulunan enkazın çevresinde arama yapan ekiplerin, enkazın yaklaşık 100 metre mesafesinde bir ceset tespit ettiğini açıkladı. Enkazın yanmış olduğu ve içerideki kurban sayısının kesinleşmesi için parçaların sökülmesinin gerektiği bildirildi.
Arama kurtarma süreci ve zorluklar
Endonezya Ulusal Arama ve Kurtarma Ajansı Operasyon Direktörü Yudhi Bramantyo, kötüleşen hava koşulları ve karanlık nedeniyle helikopterdekilerin kesin sayısının henüz teyit edilemediğini belirtti. Bu koşullar, enkazın güvenli biçimde incelenmesini ve kimlik tespitini güçleştiriyor.
Yolcu profili ve bilinen bilgiler
Helikopterde mürettebat dahil 8 kişi bulunuyordu. Yolcular arasında birer ABD, Brezilya ve Hindistan vatandaşı olduğu kaydedildi. Diğer 7 kişinin akıbeti hakkında henüz net bilgi paylaşılmadı.
Resmi makamlar, enkazın sökülmesi ve delillerin incelenmesinin ardından yolcu sayısının ve kazanın nedenine ilişkin daha net bilgiler vereceklerini bildirdi. Olayla ilgili gelişmeler, yetkililerin açıklamalarına göre takip ediliyor.