Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

En sık tüketen meyveler bakın bu hafta pazarda kaç TL! Pazarda meyve fiyatları düşüşe mi geçti?

Son dönemlerde özellikle marketlerde pazarın iki katına satılan meyve ve sebze fiyatları sebebiyle, vatandaş çok zorda kalmadığı taktirde her hafta pazarına düzenli şekilde giderek taze ve lezzetli meyve sebzeleri uygun fiyatlara satın alıyor. Tezgahlar meyve ve sebzelerle her hafta renklenmeye devam ederken, bakın sofralar renklendiren meyvelerin güncel pazar fiyatları kaç TL! İşte en sık tüketilen meyvelerin pazar fiyatları...

Yayın Tarihi: 21.12.2023 14:50
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 14:50

En sık tüketen meyveler bakın bu hafta pazarda kaç TL! Pazarda meyve fiyatları düşüşe mi geçti?

Market fiyatlarındaki meyve sebze fiyatlarının gün geçtikçe artması ve neredeyse pazardaki fiyatların iki katına dayanması sebebiyle vatandaşlar marketlerden meyve sebze alışverişi yapamaz hale geldi. Özellikle meyveler arasında muz, kivi gibi tropikal meyvelerin fiyatlarının daha da artışa geçtiği gözlemlenenler arasında. Vatandaşlar market fiyatlarındaki bu ani yükselişleri fark ettiği andan beri her hafta yakınında kurulan pazarlara gitmeye özen gösteriyor. Peki güncel olarak pazar ne durumda? Pazarda meyve fiyatları uygun mu? Elma kaç TL? Mandalinalar bu hafta kaç TL’den alıcısını buluyor? İşte vatandaşların en sık tükettiği sofraları renklendiren elma, mandalina, muz, portakal meyvelerinin güncel fiyatları....

HEM LEZZETLİ HEM BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDIREN ELMANIN KİLOSU EN AZ 15 TL’DEN TEZGAHLARDA

Pazarlarda belki de en fazla tezgahları süslendiren meyveler arasında elma çeşitleri yer alıyor. Yeşili, kırmızısı, sarısı bir çok çeşidi tezgahları renklendirmeye devam ediyor. En az 15 TL’den satılan elmanın kilosu en fazlaysa 20 TL fiyatlandırmayla tezgahlarda yerini alıyor. Her evin kurtarıcı meyveleri arasında yer alan elmayı bu hafta herkesin en az 1 kg da olsa pazardan çıkışta elinde görmek mümkün.

pazar meyve fiyatları

ADETA VİTAMİN KAYNAĞI OLAN MANDALİNANIN KILOSU 20 TL’YE KADAR ÇIKTI 

Vitamin deposu denildiği zaman ön plana çıkan mandalinanın kilosu ise yine pazarda tezgahtan tezgaha göre değişim gösteriyor. Özellikle kalitesine göre fiyatlarda değişim söz konusu oluyor. En az 10 TL’den satışa çıkartılan mandalinanın 20 TL’ye bile satıldığı tezgahlar mevcut. Kimi tezgahlarda ise 10 TL’nin daha altındaki fiyatlara alıcısının olabiliyor. Tabii ki de 10 TL ve altında satılan mandalinalar genellikle sıkmalık mandalina olarak satışı gerçekleştiriliyor.

C VİTAMİNİ DEPOLAMA DENİLİNCE AKLA GELEN PORTAKAL 15 TL’DEN ALICISININ OLUYOR 

C vitamini depolama denildiği zaman akla ilk gelen meyvelerden birisi olan portakalında tezgahlara ve kalitesine göre fiyatlandırması değişiyor. Ancak fiyatlandırma arasında çok bir uçurum da söz konusu değil. En az 10 TL’den alıcısını bulan portakal, en fazla fazla ise 15 TL’den alıcısının oluyor. Dengeli bir fiyat skalasıyla pazarlarda yerini alan portakalın uygun fiyat seçenekleri bir çok torbayı doldurmaya yetiyor.

Pazar meyve fiyatları

HEM YERLİSİ HEM İTHALİ PAZARI KARIŞTIRMAYA YETİYOR 

Muz özellikle market ve pazar arasında en büyük fiyat farkı olan meyvelerden birisi. Enerji dolu atıştırmalık pazarda en az 25 TL’den başlıyor. En fazla ise 35 TL’den alıcısını bekliyor. Tabii ki de de bu bahsettiğimiz fiyatlandırma yerli muz için geçerli. İthal muz ise pazarlarda daha az sıklıkta bulunuyor ve fiyatlandırması ise ortalama 35 - 40 TL’den başlıyor.