Bist 100
10.158,63 0%
DOLAR
32,25 0,17%
EURO
35,22 0,18%
ALTIN
2.461,1 0,23%

Emniyet sınavında usulsüzlük: Türkiye birincisi mülakatta elendi!

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yükselme sınavlarında Türkiye birincisi olan adayların elenmesi üzerine mülakatların şüpheli olduğu iddialarıyla birlikte olay Meclis’e taşındı.

Yayın Tarihi: 29.04.2024 17:33
Güncelleme Tarihi: 29.04.2024 17:33

Emniyet sınavında usulsüzlük: Türkiye birincisi mülakatta elendi!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Yükselme Sınavı’nın mülakatlarında usulsüzlük ve torpil yapıldığı iddia edildi! İddialara göre yazılı sınavda en yüksek puanları alan onlarca memurun mülakatta notları düşürülerek elendi! İddialar sonrası olay Meclis’e taşındı. 

2024 yılı Emniyet Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sözlü Sınav sonuçlarının geçtiğimi hafta açıklanmasından bu yana tartışmalar hala devam ediyor. Yazılı sınavda Türkiye birincisi dahi olanların mülakatta düşük puanlarla yüzlerce EGM personelinin elendiği öğrenildi. Bunun üzerine konu Meclis gündemine taşındı. Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) milletvekili Ahmet Şık ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) milletvekili Deniz Demir, çeşitli soru önergeleri verdi. Adayların neden evlendiğini ve kaldırılmasına rağmen mülakat sisteminin neden hala uygulandığı sorgulandı. 

Yazılıdan yüksek alanlar mülakatta elendi! 

Soru önergesini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya yönelten Ahmet Şık, sözlü mülakatlarda yuvarlak ce çok daha düşük puanlar verilerek elendiğini, düşük yazılı puanı alanların da mülakatlardan başarılı sayılması iddiasını sordu. Ayrıca yazılı donanlarda kamera kaydı olduğu ancak mülakatların kayda alınmadığını ifade eden Şık, herkesin şaibeli bulduğu sözlü mülakat sistemine neden ısrarla devam ettiğini sordu. 

Türkiye birincilerinin dahi mülakatlarla elendiğine dikkat çeken ve boş pozisyon kaldığı iddialarının doğruluğunu soran Şık, notların gerekçelerinin neden ayrı ayrı kaydedilmediğini de sordu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kaldırdıklarını söylediği mülakat sisteminde neden hala ısrar edildiğini de soru olarak yöneltti. 

Elenen adayların neden evlendiklerini de soran Ahmet Şık, yazılı sınavda düşük alıp mülakatta başarılı olanların performanslarının neye göre tayin edildiğini de sordu. Son olarak torpil ve adam kayırma gibi durumların sıklıkla yaşandığı mülakatlarda torpilin önlenmesi için bir çalışma yapılıp yapılmadığını soru olarak yöneltti. Sorulara yönelik İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan herhangi bir yanıt ise şimdilik yok.