Şule Yüksel Şenler'i Anarken
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 5 yıl önce vefat eden ünlü yazar Şule Yüksel Şenler'i andı. Özellikle "Huzur Sokağı" romanıyla hafızalara kazınan Şenler, hayatı boyunca milyonlarca insanın kalbine dokunmuştur.
Emine Erdoğan'ın Paylaşımındaki Mesaj
Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir neslin kalbine dokunan, inancı ile kalemini bir araya getirip öncü ruhuyla derin izler bırakan Şule Yüksel Şenler'i vefatının yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Şule abla bizlere, insan olmanın özünde yatan doğruluk, adalet ve hakikat için mücadele etmeyi, ideallerini cesaret ve zarafetle savunabilmeyi öğretti. Ne mutlu ki bugün, mirasını yaşatmak için kurduğumuz Şule Yüksel Şenler Vakfı, ömrünü adadığı herkes için adil bir dünya hayalini yeni nesillerin kalbine nakşediyor. Bilhassa gençlerimizin, onun fikirlerine ve ideallerine sıkı sıkıya sarılmasını temenni ediyor, Şule ablayı özlemle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.
Doğa ve Eğitimi Ön Planda Tutuyordu
Erdoğan, ayrıca Şule Yüksel Şenler'in hayatına ve idealleriyle ilgili kısa bir video da paylaşarak, onun fikirlerinin önemine dikkat çekti.
Şule Yüksel Şenler, Türk edebiyatında bıraktığı izlerle daima hatırlanacak bir yazar olarak anılmaya devam edecek.