DOLAR
42,54 0%
EURO
49,66 0%
ALTIN
5.767,13 0%
BITCOIN
3.889.900,14 0%

Emine Erdoğan 5. Rize Gastronomi Günleri'ni Ziyaret Etti

Emine Erdoğan, 5. Rize Gastronomi Günleri'nde yöresel lezzetleri, el sanatlarını ve müzik aletlerini inceledi; üreticilerle buluşup organizasyonu kutladı.

Yayın Tarihi: 10.10.2025 21:06
Güncelleme Tarihi: 10.10.2025 21:06

Emine Erdoğan 5. Rize Gastronomi Günleri'ni Ziyaret Etti

Emine Erdoğan 5. Rize Gastronomi Günleri'ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Rize'de düzenlenen 5. Rize Gastronomi Günleri programına katıldı. Etkinlik, Rize Çay Çarşısı'nın yanındaki alanda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rize Valiliği ve Rize Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Karşılama ve açılış programı

Gastronomi günlerinin açılışında Emine Erdoğan'ı, Vali Yardımcısı Hatice Cemre İncesu, Vali İhsan Selim Baydaş'ın eşi Zeyneb Baydaş ve Belediye Başkanı Rahmi Metin'in eşi Fatma Metin karşıladı. Açılış programı kapsamında yöresel lezzetlerin tanıtıldığı stantlar ziyaret edildi.

Stant gezisi: lezzet, el sanatları ve müzik

Erdoğan, stantlarda Rize çayı, Rize kavurması, Rize simidi, mısır ekmeği, enişte lokumu, karalahana sarması, Çayeli kuru fasulyesi, Anzer balı, Ayder balı, laz böreği, pepeçura ve Rize mıhlaması gibi yöresel ürünler hakkında bilgi aldı. Karadeniz'e özgü müzik aletlerinin yer aldığı standda tulum dinledi ve ziyaretçilerle fotoğraf çektirdi.

Emine Erdoğan'ın değerlendirmesi

Erdoğan, ziyaretinin ardından NSosyal hesabından şu ifadeleri paylaştı: "Rize ziyaretimiz kapsamında, 'Aromatik Mutfak Kültürünün Yeşil Sofrası' temasıyla düzenlenen 5'inci Rize Gastronomi Günleri'nde toprağın kokusu, kadın emeğinin sıcaklığı ve doğanın bereketiyle buluştum. Rizeli emekçi kadınlarımızı ve Türk mutfağının temsilcileri olan değerli şeflerimizi tanımaktan mutluluk duydum. Ata tohumları, aromatik bitkiler, yöresel ev yemekleri, gençlerimizin gastronomi sunumları ve nice birbirinden özel ürünlerin yer aldığı stantları ziyaret ettim. Her stant, bu güzel şehrin üretkenliğinin, içtenliğinin ve köklü mutfak mirasının bir yansıması. Bu anlamlı buluşma; bir gastronomi etkinliğinden öte Rize'nin kültürel hafızasını da geleceğe taşıyan bir adım. Yöresel tatların her biri, bu toprakların kimliği ve zenginliğidir; korunmalı, yaşatılmalı ve geleceğe aktarılmalıdır. Sürdürülebilirlik, sağlıklı beslenme ve yerel değerler odağında, 12 ilçesinden 200'ü aşkın yemek çeşidini kayıt altına alan organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum."

Etkinlik boyunca Emine Erdoğan'ın stant görevlileri ve ziyaretçilerle kurduğu doğrudan iletişim, yerel üretici ve mutfak mirasının görünürlüğünü artırmayı amaçlayan buluşmanın ana temasını pekiştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Rize'de düzenlenen "5. Rize Gastronomi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Rize'de düzenlenen "5. Rize Gastronomi Günleri"ne katıldı. Rize çayı, Rize kavurması, Rize simidi, mısır ekmeği, enişte lokumu, karalahana sarması, Çayeli kuru fasulyesi, Anzer balı, Ayder balı, laz böreği, pepeçura, Rize mıhlaması gibi birçok yöresel lezzetin tanıtıldığı stantları ziyaret eden Erdoğan, ürünler hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Rize'de düzenlenen "5. Rize Gastronomi...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı