Emine Erdoğan'dan 22. Doha Forumu'nda Filistin Açıklamaları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 22. Doha Forumu kapsamında düzenlenen "Filistin için tek yürek: İşgalin ve soykırımın karanlığında umudu korumak" başlıklı programda önemli ifadelerde bulundu.
Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Erdoğan, "Filistin'de tanık olduğumuz şey bir savaş değil. Bu, sadece en güçlü ve zalim olanın hayatta kaldığı, öteki hayatların kolayca harcanabildiği bir dünya düzenini kabul ettirme çabası" sözlerine yer verdi. Emine Erdoğan, bu düzenin, "küçük bir ideolojik azınlığın gerçeklikten kopuk planlarını işletmek için kurduğu bencil düzen" olduğunu vurguladı.
Erdoğan, ayrıca, bu şartların bir insan, bir Müslüman olarak kabul edilemeyeceğini belirterek, "bu durumu reddediyorum!" ifadesini kullandı. Paylaşımında, Gazze'den görüntülerin yer aldığı bir video da dikkat çekti.