Emet'te minik mucitler LEGO ve blok kodlama ile tanıştı

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği'nde ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri LEGO ve blok tabanlı kodlama kullanarak Meet Edison Robot atölyesinde kendi modellerini tasarlayıp test etti.

Yayın Tarihi: 26.10.2026 12:18
Güncelleme Tarihi: 26.10.2026 12:18

Emet'te minik mucitler LEGO ve blok kodlama ile tanıştı

Emet'te robotik kodlamayle ilk adımlar atıldı

Kütahya’nın Emet ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği bünyesinde gerçekleştirilen atölye çalışması, ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine robotik ve kodlama dünyasını tanıma fırsatı sundu. Etkinlik, Emet İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Topraktan Bilime, Bilimden Geleceğe" temalı şenlik programı kapsamında düzenlendi.

Atölyede uygulanan yöntemler ve etkinlik detayları:

"Meet Edison Robot ile Kodlama Atölyesi" adıyla yürütülen çalışmada öğrenciler, LEGO parçalarını kullanarak farklı model tasarımları oluşturdu. Blok tabanlı kodlama uygulamalarıyla tasarlanan modellerin hareket etmesi sağlandı; böylece çocuklar programlama mantığını somut olarak gözlemleme imkânı buldu. Öğrenciler tasarımlarını test ederek deneme, hata tespiti ve düzeltme süreçlerini deneyimledi ve kod ile mekanik tasarım arasındaki ilişkiyi öğrenmeye başladı.

Eğitsel kazanımlar ve yerel katkılar:

Atölye sürecinde amaç, çocukların alışılmış kalıpların dışına çıkarak problere yenilikçi, özgün ve işlevsel çözümler üretebilme yeteneğini desteklemek ve ekip çalışması becerilerini geliştirmek oldu. Etkinlik, uygulamalı öğrenme sayesinde eleştirel düşünme, sabır ve iş birliği gibi becerilerin pekişmesine katkı sağladı. Organizasyonda görev alan teknik personel Mehmet Cuma Akyüz liderliğinde yapılan çalışmalar, öğrencilere güvenli bir öğrenme ortamı sundu.

İlçe Millî Eğitim Müdürü İsmail Özden, atölyeye katkılarından dolayı Mehmet Cuma Akyüz'e ve etkinliğe katılan öğrencilere teşekkür etti ve benzer uygulamaların devam ettirilmesinin önemine vurgu yaptı.

EMET’TE MİNİK ELLER ROBOTİK KODLAMAYLA BULUŞTU

EMET’TE MİNİK ELLER ROBOTİK KODLAMAYLA BULUŞTU

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.