Emet'te camide gençlik ve çocuk buluşmaları gerçekleştirildi
Kütahya'nın Emet ilçesinde gençleri milli ve manevi değerlerle buluşturmak amacıyla yürütülen ÇEDES-Camide Şenlik Var projesi kapsamında "Cami-Gençlik ve Cami-Çocuk Buluşmaları" düzenlendi. Etkinlikler, Emet İlçe Müftülüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi.
Program detayları
Program kapsamında Şehit Mustafa Baş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Çavuşoğlu Camii'nde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri ise Kerimağa Camii'nde bir araya geldi. Etkinlikte Manevi Danışman Ferhat Yıldırım tarafından gençliğin önemi, anne-babaya saygı, güzel ahlak, doğru arkadaş seçimi ve namazın insan hayatındaki yeri gibi konularda sohbetler yapıldı.
Öğrenciler samimi bir ortamda merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldu; milli ve manevi değerlerin korunmasına yönelik tavsiyeler ilgiyle dinlendi.
Etkinlik atmosferi ve değerlendirme
Program süresince camilerin yalnızca ibadet mekânı olmadığı, aynı zamanda huzur, birlik ve kardeşlik ortamı sunduğu vurgulandı. Yapılan ikramlar ve cami bahçesinde düzenlenen oyunlar etkinliğe renk kattı.
Emet İlçe Müftülüğü yetkilileri, gençlere yönelik sosyal ve manevi içerikli etkinliklerin artarak devam edeceğini bildirdi.
EMET’TE GENÇLER CAMİDE BULUŞTU