Emet'te alevler kontrol altına alındı
Kütahya'nın Emet ilçesinde öğleden sonra başlayan yangın, kısa sürede ormanlık alana sıçradı. Bölgeye intikal eden ekipler, alevlerin daha geniş bir alana yayılmasını önlemek için yoğun çalışma yürüttü. Yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için önlemler alındı ve yangın kontrol altına alındı.
müdahale ve kullanılan araçlar:
Bölgeye sevk edilen itfaiye ve orman yangın söndürme ekipleri kara müdahalesi gerçekleştirdi. Müdahaleye ayrıca hava desteği sağlandı; yangın söndürme helikopteri alevlerin hızla yayılmasını engelleyen noktalara müdahale etti. Ekiplerin koordineli çalışması, yangının daha fazla alana sıçramasını önledi.
hasar ve soruşturma:
Yangında yaklaşık 2 hektar ormanlık alan zarar gördü. Sahada halen soğutma çalışmaları sürüyor ve yetkililer yangının çıkış nedenini araştırmak üzere soruşturma başlattı. Yetkililer, bölgedeki vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.
EMET’TE ORMANLIK ALANA SIÇRAYAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI