Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in İran'a düzenlediği saldırıları değerlendirdi. Demir, bu saldırıların, "bölgemizi bir bütün olarak ateşe boğacak bir saldırı" olduğunu ifade etti.
Demir, Gazze'de halkı katleden ve soykırıma uğratan İsrail'in, Amerikan emperyalizminin tam desteğiyle hareket ettiğini vurguladı. Saldırıların, İsrail'in bölgede yeni bir katliam için hazırlık yaptığı anlamına geldiğini belirten Demir, "Bu, yalnızca İran halkına yönelik değil, tüm bölge halklarına karşı yapılan bir saldırıdır." dedi.
Ayrıca, yalnızca İsrail'in değil ABD'nin de bölgedeki kanlı planlarını dikkat çeken Demir, "Düğmeye basan İsrail, silahları sağlayan ve bölgedeki kanlı planı çizen Amerikan emperyalizmi. Bu saldırılarla önümüzdeki günlerde daha büyük olumsuzluklarla karşılaşabiliriz." ifadelerini kullandı.