DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 -0,01%
ALTIN
5.972,47 0,01%
BITCOIN
3.774.983,73 -0,2%

EMEP'li Demir: Asgari Ücret Açlık Sınırını Geçmeli

EMEP Milletvekili Sevda Karaca Demir, yeni asgari ücretin açlık sınırının altında olmaması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 07.11.2024 18:57
Güncelleme Tarihi: 07.11.2024 18:57

EMEP'li Demir: Asgari Ücret Açlık Sınırını Geçmeli

EMEP'li Demir, Asgari Ücret ile İlgili Açıklama Yaptı

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir, asgari ücretin açlık sınırının altında olmaması gerektiğini ifade etti.

Milyonlarca Emekçinin Gözleri Yeni Ücrette

Demir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, milyonlarca emekçinin gözlerinin Aralık ayında belirlenmesi beklenen asgari ücret tutarında olduğunu açıkladı.

Komisyonun Yapısı ve İşçi Talepleri

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun bir tarafında hükümet, diğer tarafında ise sendika temsilcilerinin bulunduğunu hatırlatan Demir, "Ortalık kasıp kavuruluyor; yerlisinden yabancısına patronlar asgari ücret talimatları yağdırıyor, 20 gün sonra masanın öbür ucuna oturacak sendikadan hâlâ çıt yok," dedi.

Açlık Sınırında Zam Oranları

Demir, işçilerin taleplerinin Komisyon tarafından karşılanamayacağını savunarak, "Açlık sınırı 20 bin lira oldu. Yüzde 17 zam olursa asgari ücret 19 bin 892 lira olacak ve açlık sınırının altında kalacak. Yüzde 25 zam olursa asgari ücret 21 bin 252 lira olacak, ama 2 ay geçmeden bu da açlık sınırının altına düşecek," şeklinde konuştu.

İnsanca Yaşanabilir Bir Ücret Talebi

Son olarak Demir, asgari ücretin insanca yaşanabilecek bir seviyeye çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda tüm emekçilerin haklarını savunma sözü verdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı