Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Emekliye promosyon uyarısı! 15 bin liraya çıkacak ama...

Emeklilerin sunduğu kampanyalardan faydalanmak konusunda uyarılarda bulunan uzman isim, promosyon tutarlarına dikkat edilmesi konusunda açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 23.02.2024 14:11
Güncelleme Tarihi: 23.02.2024 14:11

Emekliye promosyon uyarısı! 15 bin liraya çıkacak ama...

Bankaların uzun zamandır emeklinin maaşının taşıması karşılığında ödül mahiyetinde emekli promosyonu verdiği biliniyor. Emekli de bu promosyonlar ile kendisine ek gelir elde etmek adına araştırmalarını yapıyor. Emekli maaşına Ocak ayında yapılan ve yılın ilk yarısı geçerli olacak olan yüzde 49,25'lik zam sonrasında promosyonlar da artış yaşanmış gibi gözükse de yalın olarak promosyonlar 8.500 TL'yi geçmemekte. Ancak bankaların açıkladığı tutarlar 15 bin liraya kadar ulaştığı yönünde. Hal bu iken devreye giren uzmanlar emekli promosyonlarından faydalanmak isteyen emekliye uyarılarda bulunuyor. 

EMEKLİ PROMOSYON TUTARLARINA DİKKAT 

SGK uzmanı Mert Nayır Sabah saatlerinde TRT Haber'de emekli promosyonları ile alakalı bir kaç konuda dikkatli olunması gerekliliğinin altını çizdi. Nayır, emekli promosyonu almak adına bankalar ile 3 yıl sözleşme imzalama gerekliliği bulunduğunu belirtirken bu süre içerisinde başka bir bankaya maaşlarını taşıyamacaklarını belirtti. Maaşlarını taşımaları durumunda ise değiştirecekleri bankaya geri ödeme yapılacağı konusunda uyarılar bulundu. 

tl

Öte yandan 15.000 TL civarında açıklanan promosyonlarda, bankalar ödeme verirken emeklilerden birkaç şart istediği bunların ürün ve hizmet satın alımı ve harcanması olduğunu da belirtildi. Örneğin fatura talimatı, otomatik ödeme talimatı ve kredi kartı başvurusu gibi şartların sağlanması durumda promosyonların yükselebileceğini söyledi. Bu kapsamda Nayır emeklilere uyarılarda bulunan uzman, bankaların sunduğu promosyon şartlarını iyi okumaları ve kendisine en uygun bankayı bu şekilde seçmeleri gerekliliğini bildirdi.  

PROMOSYON KAMPANYALARINI TAKİP EDİN UYARISI

Promosyon kampanyasından faydalanmak için bankaların sunduğu kampanyaların yakından takip edilmesi gerekliliğini vurgulayan uzman kredi kartı indirimi, faizsiz kredi gibi cazip fırsatlar sunan kampanyaların da olduğu ancak bu kampanyalara başvurabilmek için de belirli bir süre olduğunu hatırlattı. Emeklilerin hak sahibi olmak istediği bu fırsatları kaçırmamak adına bankaların kampanyalarını takip etmesi gerekliliği de belirtildi. Öte yandan emeklilerin promosyon ödemesinden faydalanmak adına bankalar tarafından yapılan sözleşmelerin iyi okunması gerekliliği açıklanırken, harfi harfine bütün detayları anlamaları ve sonrasında imza atmaları gerekliliği de mevcut. Emekliye yapılan %49,25'lik zam sonrasında bu zammın promosyonlara direkt olarak yansımadığını belirten uzman isim kamu bankalarının 5000 lira özel bankaların da 8.500 TL'ye kadar hoş geldin promosyonu verdiğini belirtirken geri kalan ödemelerin ürün ve hizmet satın alımı karşısında sağlanacağını açıkladı.