Bist 100
10.215,16 0%
DOLAR
32,29 -0,14%
EURO
34,81 -0,02%
ALTIN
2.397,02 0,65%

Emekli maaş zammında Bakan Şimşek detayı! Zam oranı o seviyeye düşüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in emekli zammı ile alakalı açıklamaları, tahminleri zamların şekillenmsi konusunda büyük önem arz ederken, bakanın son dakika açıklamaları gündemi sarsmış bulunuyor.

Yayın Tarihi: 24.04.2024 17:46
Güncelleme Tarihi: 24.04.2024 17:46

Emekli maaş zammında Bakan Şimşek detayı! Zam oranı o seviyeye düşüyor

Emekli olmak için senelerce çalışan birey, mkapılar aradığında rahat bir nefes alıp hayatının ikinci baharını idame ettirmek istemektedir. Ancak emeklilik akabinde de geçim sıkıntısı başlamaktyaken, beraberinde maaş hesaplamaları ve enflasyon gibi önemli konuları da getirmektedir.

Özellikle son yıllardaki yüksek enflasyon oranları, emekli maaşlarının alım gücünü oldukça etkilemiş durumda. Hal bu iken gözler 2024 Temmuz zamlarına çevrii bulunmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in emekli zammı ile alakalı açıklamaları, tahminleri zamların şekillenmsi konusunda büyük önem arz ederken, bakanın son dakika açıklamaları gündemi sarsmış bulunuyor.

tll

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI İÇİN BAKAN ŞİMŞEK AÇIKLAMASI

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak olan zam, son enflasyon verileri ve ekonomik göstergeler baz alınarak şekillenecek. Emeklinin finansal istikrarını desteklemeyi hedefleyen bu zam, refah payının arttırılmasını da amaçlıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından Temmuz ayındaki zam oranları ile alakalı yapılan açıklamasında enflasyon rakamlarına göre şekilleneceği ortaya çıkmış bulunuyor.

Enflasyon oranının son 3 aylık dönemde düşüş trendine girebileceği öngörülürken, Bu durumun da emekli maaşlarına daha makul zam yapılacağı anlamını taşıyabiliyor. Birçok SGK uzmanı ve ekonomik enflasyon tahminlerini ve emekli maaşlarında farklı olan hesaplamalarını yapmaya devam ediyor. Kimi tahminlerde Mayıs ayında yıllık enflasyon oranının %75'e ulaşılacağı belirtilerken, Yıl sonuna doğru düşüş trendine gireceği belirtiliyor. Bazı tahminlerde ise 2000 yılında emekli olanların en düşük emekli maaşı 14.095 TL hesaplaması yapılırken, 2000 yılından sonra emekli olanların ise maaşlarının 10.740 TL'ye yükselebileceği hesaplamaları yapılmış bulunuyor

Bağkur maaşlarının 12.620 TL'ye yükselteceği ve tarım emeklisi maaşlarını ise 10.030 TL olacağı beklentileri sunuluyor. Yukarıda bahsi geçen tahminlerde en düşük emekli maaşını 12.500 TL ile 15.000 TL arasında olabileceği gösteriliyor. 2024 yılında emeklilerin yaşam standartlarını doğrudan etkileyecek olan zam oranları Temmuz ayında belirlenecek iken, emeklinin beklentisi enflasyona ek refah payı zammının devreye girmesi olarak biliniyor