Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Emekli maaş zammı için AK Parti'den net tarih! O güne işaret edildi

Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından yapılan açıklama da emekli maaş zammı açıklaması için tarih verildi.

Yayın Tarihi: 11.01.2024 09:18
Güncelleme Tarihi: 11.01.2024 09:18

Emekli maaş zammı için AK Parti'den net tarih! O güne işaret edildi

Emeklinin maaşına yapılacak olan zam konusunda meraklı bekleyişi devam ediyor. Asgari ücret ve memur maaşları için netleşen oranlarda emekli zammının da şekilleneceği tahminleri sunuluyor. Bu kapsamda emekliye enflasyon farkı olan yüzde 37,57 'lik zamma ek olarak refah payının eklenebileceği tahmin ediliyor. Açıklama için gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek açıklamaya çevrili beklerken, Ak Partili isimden son dakika emekli zammı için tarih verildi. Yapılan açıklama da önümüzdeki hafta düzenlenecek olan kurul toplantısı gösterildi.

Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından emekli maaş zammı ile alakalı haberler gelmeye başladı. Emekli maaşları ile alakalı bakanlıkların ortaklaşa çalışmalarının devam ettiğini belirten Güler, emekli aylıklarının açıklanması için Önümüzdeki hafta yapılacak olan Kabine toplantısını işaret etti.

tl

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret ve memur maaşlarının açıklanması sonrasında şimdi sırada emekli maaşı gündemi mevcut. Emekliye sunulan enflasyon farkına istinaden artı refah payı eklemesinin de gelebileceği tahmin ediliyor. Bu kapsamda emekliye tıpkı memur maaş zammı oranında zam yapılacağı tahminleri sunuluyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM VAR MI?

En düşük emekli maaşına zam yapılacak mı sorusunun yanıtı da araştırılıyor. Geçtiğimiz sene seçimler öncesinde en düşük emekli maaşına yapılan zam sonrasında bu zamana kadar 7500 TL ödenmeye başlamıştı. Temmuz ara zammından faydalanamayan en düşük emekli maaşı alan vatandaş, Ocak 2024'te en düşük emekli maaşına zam var mı? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? sorusunun yanıtını bekliyor.

tl

Ancak hükümetten emekli maaş zamları ile alakalı net bir açıklama bulunmuyor. Bu kapsamda emekli maaşları ile alakalı uzmanların hesaplamaları devam ediyor. En düşük emekli maaşının en az 10,000 TL olacağı iddiaları mevcut iken bu rakamın 11,500 TL'ye kadar yükselebileceği tahminleri de sunuluyor.