Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Emekli ikramiyesi için resmen adım atıldı! İki gün içinde ödemeler tamamlanacak

Bütçe görüşmelerinde sona gelinmesi ile birlikte emekli ikramiyesi çalışmaları hız kazandı. İkramiye tasarısının iki gün içinde yasalaşıp otomatik olarak ödenmesi planlanıyor

Yayın Tarihi: 25.12.2023 15:01
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 15:01

Emekli ikramiyesi için resmen adım atıldı! İki gün içinde ödemeler tamamlanacak

Emekliye Cumghuriyet Bayramı öncesinde verilen ikramiye müjdesi, çalışmayan emekliyi kapsarken, ödemeler 15 Kasım'a kadar tamamlanmıştı. Hal bu iken çalışan emekliler yetkili kişileri telefon yağmuruna tutmuş ve yeni düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kıskacına girmişti. Tüm emeklileri kapsayacak olan tasarı sonrasında 5 bin lira ikramiyenin çalışan emekliye de verileceği müjdesi sonrasında ödmemelerin ne zaman yapılacağı ile alakalı gelişmeler takip ediliyor. 2 Haftadır mecliste devam eden ve dün itibari ile biten bütçe görüşmeleri, ikramiye konusunu rafa kaldırmış iken bugün itibari ile görüşmeler devam ediyor. Cumhuriyet ikramiyesi ile alakalı son dakika gelişmeler merakla takip ediliyor. 

TLKÜ

TBMM'de 2 haftadır süre gelen bütçe mesaisi dün itibariyle bitti. 11 Aralık'ta başlayan bütçe görüşmelerinin sona ermesi akabinde genel kurul çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek. Yarın çalışan emeklilere de verilecek olan 5000 lira ikramiye ödemesi ile alakalı Torba Kanunun teklifi görüşmeleri netlik kazanacak iken bütçe görüşmeleri öncesinde 43 maddesi kabul edilen Torba Yasa teklifinin diğer maddelere de ele alınacak.

emeklizam

27 ARALIK'TA YASALLAŞACAK

Son dakika gelişmelerde sunulan Torba Yasa ile beraber çalışan emekliye 5.000 TL ikramiye ödeme düzenlemesi Meclis Genel Kurulunda oylanıp yasalaşacak. Bu işlemlerin en geç 27 Aralık'ta gerçekleşeceği bildirilmiş bulunuyor. Yapılan oylama ve alınan onaylar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gecesine Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe gireceği biliniyor. Bu sayede 4A 4B 4C fark etmeksizin Tüm ödemeler 28 29 Aralık tarihlerinde hesaplara aktarılacağı tahmin ediliyor.

İKRAMİYE ÖDEMESİ NET TARİHİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan son dakika açıklama ile birlikte kanunun mecliste kabul edilip Resmi Gazete'de yayınlanması akabinde ödemelerin iki gün içerisinde yapılacağı bilgisi sunuldu. Bu kapsamda en geç 29 Aralık'ta çalılan emekliye de ikramiye ödemelerinin tamamlamacağı tahmin ediliyor.