Bist 100
10.081,28 0%
DOLAR
32,38 -0,12%
EURO
34,67 -0,41%
ALTIN
2.396,26 -1,1%

Emekli, Çalışan, Esnaf... Hepsi bu haberi bekliyor! Borçlara yeni af geliyor

Vergi affı mı geliyor? Vergi affı ne zaman gelecek?

Yayın Tarihi: 17.04.2024 17:46
Güncelleme Tarihi: 17.04.2024 17:46

Emekli, Çalışan, Esnaf... Hepsi bu haberi bekliyor! Borçlara yeni af geliyor

Yeni Af Yasası konusu bir süredir vatandaş tarafından araştırılmaya devam ediyor. vergi borçları için yeniden yapılandırma yasası ile alakalı spekülasyonlar ve iddialar ortalıklarda dolanmaya devam ederken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamaları ile birlikte yeniden yapılandırma yasası tekrardan konuşmaya başlamış bulunuyor. Onay alması için meraklı gözlerle bekleyen vatandaş, ile birlikte, vatandaşların vergi borçlarının bir kısmının silineceği ve gecikme faizlerinin affedileceği tarih ile alakalı gelişmeleri yakından takip ediyor.

tll

VERGİ AFFI MI GELECEK?

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bu gelişme kapsamında geçmişten gelen vergi borcu olan vatandaşın, borç faizlerinin silineceği açıklandı. Erdursun'un açıklaması sonrasında tekrardan gündeme çıkan vergi affından kimlerin faydalanabileceği konusu merak edilirken, tam olarak neleri kapsadığı ve vergi mükelleflerini nasıl etkileyeceği araştırmaları süregeliyor.

tll

VERGİ AFFI NE ZAMAN GELECEK?

düzenli vergi ödeme konusunda sıkıntı yaşayan vatandaş için adeta hayat kurtarıcı olarak yorumlanan bu düzenlemede borçluya büyük bie destek sağlanacağı açıklandı. Özellikle de son zamanlarda artan borçlanma sebebiyle haciz işlemlerinin ve kart blokelerinin azaltılması yada tekrardan kullanıma sunulması hedefleniyor. Vergi borcu sebebiyle istihdamın azaldığı son senelerde ş yeri kapanışlarının artması ve yeni işletme açma oranlarının düşmesi gibi olumsuz sonuçlara da yol açan bu durumun önüne geçilmesi hedefleniyor. Vergi borçları için yeniden yapılandırma yasası, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli bir gelişme olarak bilinirken, meclis tarafından onay alıp Resmi Gazete'de yayınlanmasının an meselesi olduğu açıklaması uzmanlar tarafından yapılmaya devam ediyor.