Protesto Etkinliği Hazine Bakanlığı Önünde Gerçekleşti
ABD'nin başkenti Washington'da, Elon Musk'ın hükümet üzerindeki etkisini protesto eden yüzlerce kişi, Hazine Bakanlığı önünde toplandı. Gösteriye, aralarında Demokrat Kongre üyelerinin de bulunduğu katılımcılar, Musk'ın Hükümet Verimliliği Departmanı (DOGE) üzerindeki etkisini eleştirdi.
Demokrat senatörlerden sert eleştiriler
Protestocular, DOGE'ye "ödeme sistemi verilerine erişim yetkisi" verilmesini kınayarak, "Elon Musk gitmeli!" sloganları attılar. Ayrıca, "Trump'a Hayır, Musk'a Hayır, Faşist ABD'ye Hayır" ve "Musk Trump'ın sahibi" yazılı pankartlar taşıdılar.
Senato azınlık lideri Demokrat Chuck Schumer, burada yaptığı konuşmada, "Elon Musk ve küçük bir grup insanın kapalı kapılar ardında gizlice mahremiyetimizi, dolarlarımızı ve sahip olduğumuz her şeyi elimizden almasına izin veremeyiz." diyerek tepkisini dile getirdi. Schumer, DOGE'nin yaptığı uygulamanın demokrasi ile bağdaşmadığını belirtti.
Eleştirilerin Sebebi ve Hazine Bakanlığı'nın Açıklaması
Senatör Chris Van Hollen, Elon Musk'ın Başkan Donald Trump'ın kampanyasına büyük miktarlarda destek verdiğini hatırlatarak, "Ve şimdi Trump ona hükümetimizin anahtarlarını verdi. Musk, Hazine Bakanlığı'na geliyor ve Sosyal Güvenlik numaralarını, kişisel verileri çalıyor. Buna izin verecek miyiz?" ifadelerini kullandı.
Hazine Bakanlığı, DOGE'nin çalışanına "ödeme sistemi verilerine erişim yetkisi" verilmesiyle ilgili olarak Hizmet Çalışanları Uluslararası Sendikası (SEIU), Emekli Amerikalılar Birliği (ARA) ve Amerikan Hükümet Çalışanları Federasyonu (AFGE) tarafından dava edildi. Bakanlık, DOGE'nin çalışanının ödeme sistemi verilerine yalnızca okuma erişimine sahip olacağını açıkladı.